ΣΙΝΕ

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Ένας Θεσσαλονικιός πίσω από τον καλύτερο φούρνο της Αυστραλίας

Θεολόγος Βορήνας: «Φροντίζουμε κάθε πελάτης να νιώθει σαν στο σπίτι του»

Μέρος του προσωπικού του Metro Bakery & Cafe


Όταν πριν από εννέα χρόνια ο Θεολόγος Βορήνας αποφάσισε να εγκαταλείψει την βιομηχανία των αυτοκινήτων όπου εργαζόταν ως μηχανικός και να ανοίξει δικό του φούρνο στο Mt Gambier της Νότιας Αυστραλίας, δεν φανταζόταν ποτέ ότι λίγα χρόνια αργότερα θα έβλεπε την επιχείρησή του Metro Bakery & Cafe, να κερδίζει το πρώτο βραβείο του καλύτερου φούρνου σε ολόκληρη την Αυστραλία.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν περιμέναμε ποτέ ότι η μικρή μας οικογενειακή επιχείρηση θα αποσπούσε το πρώτο βραβείο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ήταν μεγάλη τιμή για εμάς και το προσωπικό μας μια τόσο σημαντική διάκριση, που αποτελεί επιβράβευση και αναγνώριση της σκληρής δουλειάς των τελευταίων χρόνων» λέει στον «Νέο Κόσμο» ο 56χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος, με την σύζυγό του Τόνι, έχει πλέον μετατρέψει την επιχείρησή του στο δημοφιλέστερο στέκι και τόπο συνάντησης μιας ολόκληρης επαρχίας με πληθυσμό περίπου 22.000 κατοίκων.

«Για μένα, την σύζυγό μου και τους 45 υπαλλήλους μας, η μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση έρχεται όταν βλέπουμε τα χαρούμενα πρόσωπα των πελατών μας που μας επισκέπτονται είτε για να αγοράσουν το ψωμί της ημέρας είτε για να πιούμε μαζί έναν ζεστό καφέ είτε για να απολαύσουν στο όμορφο περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει για εκείνους τις δεκάδες λιχουδιές που ετοιμάζουν καθημερινά οι ταλαντούχοι σεφ και αρτοποιοί μας. Όσον αφορά το βραβείο, αυτό που μας δίνει ιδιαίτερη χαρά είναι ότι μαζί με εμάς διακρίνεται και η μικρή μας πόλη, που όπως κάθε επαρχιακή πόλη έχει ανάγκη από αναγνώριση» λέει ο επιχειρηματίας ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Θεσσαλονίκη και την Κόρινθο.

Η επιχείρηση του ζευγάρι Βορήνα άνοιξε τις πόρτες της το 2009 και σήμερα ο φούρνος τους παράγει 52 διαφορετικές ποικιλίες ψωμιού και εδεσμάτων.Το ζευγάρι Βορήνα στην απονομή των βραβείων

«Όταν πήραμε την απόφαση να κάνουμε αυτό το βήμα, ούτε εγώ ούτε ο σύζυγός μου είχαμε την παραμικρή ιδέα από γαστρονομία και αρτοποιία» λέει η ιταλικής καταγωγής σύζυγος του ομογενούς, Τόνι, η οποία εγκατέλειψε την καριέρα της ως υποδιευθύντρια του τοπικού Γυμνασίου, για να στηρίξει τη νέα επιχειρηματική προσπάθεια του συζύγου της.

Σήμερα το Metro Bakery & Cafe έχει προσωπικό 45 ατόμων που μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα σε δυο διαφορετικά καταστήματα, ενώ τα Σαββατοκύριακα η οικογένεια φροντίζει να διοργανώνει μουσικές βραδιές και εκδηλώσεις για τους θαμώνες της περιοχής.

«Παρ’ ότι δεν έχουμε πολλούς Έλληνες στην πόλη μας, φροντίζουμε όταν έχουμε μουσικές βραδιές, να φέρνουμε μουσικά σχήματα από τη Μελβούρνη, να χορεύουμε ελληνικούς χορούς και, φυσικά, να σπάμε ακόμα και πιάτα, κυρίως για να καταλάβουν όλοι τι σημαίνει να είναι κανείς Έλληνας και να διασκεδάζει με κέφι. Βέβαια, αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Θεολόγος είναι ελληνικής καταγωγής και εγώ ιταλικής, αντιλαμβάνεται γιατί το φαγητό, από τη μια, και η μουσική, από την άλλη, είναι μέρος της μικρής μας ιστορίας. Όσον αφορά το μυστικό της επιτυχίας του μικρού μας εγχειρήματος, αυτό έγκειται σε δύο βασικούς κανόνες που διαχέουν την επιχείρηση μας και αυτοί συμπυκνώνονται στην ποιότητα των προϊόντων και φυσικά την άψογη εξυπηρέτηση των πελατών μας τους οποίους αντιμετωπίζουμε σαν να είναι μέλη της δικής μας οικογένειας» λέει η Τόνι κοιτώντας τον σύντροφό της.

«Άλλωστε, τα πάντα έχουν καλύτερη γεύση όταν τα σερβίρει κανείς με ένα ειλικρινές και αυθεντικό χαμόγελο» καταλήγει, χαμογελώντας ο ομογενής επιχειρηματίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: