ΣΙΝΕ

Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018

Tα αληθινά ευτυχισμένα ζευγάρια δεν μοστράρουν τη σχέση τους στο Facebook

Έχεις φίλους, που άλλη δουλειά δεν κάνουν παρά να ανεβάζουν φωτογραφίες με τις σχέσεις τους στο Facebook; 

Έχεις βαρεθεί να...
τους βλέπεις αγκαλιά, χαμογελαστούς και στημένους, όπου κι αν έχουν πάει; Σκέφτεσαι κι εσύ, όποτε τους βλέπεις «Έλεος, με ζαλίσανε αυτοί οι δύο;».

Όσο λιγότερο βλέπεις ένα ζευγάρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να είναι ευτυχισμένο.

Έχεις φίλους, που άλλη δουλειά δεν κάνουν παρά να ανεβάζουν φωτογραφίες με τις σχέσεις τους στο Facebook; Έχεις βαρεθεί να τους βλέπεις αγκαλιά, χαμογελαστούς και στημένους, όπου κι αν έχουν πάει; Σκέφτεσαι κι εσύ, όποτε τους βλέπεις «Έλεος, με ζαλίσανε αυτοί οι δύο;».

Πριν πω ό, τι πω, θέλω να ξέρεις, ότι το βρίσκω υπέροχο, όταν δύο άνθρωποι αγαπιούνται και μοιράζονται την αγάπη τους με τους φίλους τους μέσα από φωτογραφίες. Πρέπει όλοι να χαιρόμαστε για εκείνους και να τους θαυμάσουμε και να τους ζηλεύουμε, αν δεν έχουμε ακόμα καταφέρει το ίδιο. Με πολλούς τρόπους, οι φωτογραφίες μας βοηθούν να θυμόμαστε σημαντικές στιγμές μιας σχέσης. Παράδειγμα: γάμοι, επέτειοι, διακοπές, οικογενειακές εκδηλώσεις και ειδικές περιστάσεις.

Αυτό το άρθρο, όμως, δεν αφορά κάτι από τα παραπάνω. Μιλάω για ζευγάρια, που πιστεύουν, ότι ΠΡΕΠΕΙ να μοιράζονται κάθε στιγμή της ζωής και της καθημερινότητάς τους στο Facebook. Στον αντίποδα, υπάρχει βασικός λόγος, για τον οποίο τα ευτυχισμένα ζευγάρια δεν ποστάρουν ποτέ φωτογραφίες τους.

Κατά τη γνώμη μου, υπάρχουν 3 διαφορετικοί λόγοι, που τα ζευγάρια ποστάρουν συνέχεια φωτογραφίες τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Κάνω ποστ, για να ξεκατινιαστούμε
Κλασική περίπτωση: Ανεβάζω φωτογραφία, μόλις νιώσω και την παραμικρή δυσαρέσκεια και θέλω να στην «πω», για να βγάλω τα άπλυτά σου στη φόρα και να σε ξεφτιλίσω σε όλους. Γυναίκες και άντρες ποστάρουν διάφορα και αφήνουν τους άλλους να σχολιάσουν. Για να γίνει το ποστάρισμα ακόμα πιο «επιθετικό» ή «εξευτελιστικό», ανεβάζει ένας από τους δύο και το όνομα του άλλου μαζί με ένα @, πχ. «Είχα τα γενέθλιά μου και εσύ @τάδε ούτε, που τα θυμήθηκες για ακόμη μία φορά».

Κάθε φορά, που βλέπω μια τέτοια ανάρτηση, με κάνει να σκέφτομαι, ότι ένας εκ των δύο συζύγων – συντρόφων δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τον άλλο και θέλει μόνο να τον ντροπιάσει.

Θέλεις να μάθεις, τί κάνει ένα σωστό ζευγάρι; Συζητά το θέμα ιδιωτικά και λύνουν τα προβλήματά τους χωρίς να ανακατεύουν το Facebook και τους διαδικτυακούς τους φίλους. Η χρήση των κοινωνικών μέσων δικτύωσης, για να απογοητεύσουν και να φέρουν σε δύσκολη θέση το άλλο τους μισό, δεν ανήκει καν στις επιλογές τους.

Κάνω ποστ, για να «δειχτώ» στους άλλους
Το πιο συνηθισμένο, που συναντά κανείς. Είναι αυτοί, που δεν μπορούν να σε βοηθήσουν, όταν τους το ζητήσεις, αλλά να ανεβάζουν φωτογραφίες από ό, τι κάνουν, ξέρουν. Δεν μιλάω για τις ειδικές περιπτώσεις, που ανέφερα νωρίτερα. Μιλάω για εκείνους, που και στην τουαλέτα να πάνε μαζί, το ανεβάζουν. Για φαγητό μαζί; Φωτογραφία. Μέσα στο αεροπλάνο; Φωτογραφία. Για καφέ με φίλους; Φωτογραφία.

Ειλικρινά, τί προσπαθούν να πετύχουν; Δεν καταλαβαίνουν, ότι κουράζουν; Δεν καταλαβαίνουν, ότι αυτό, που κάνουν δείχνει, πόσο ανασφαλείς είναι και οι δύο και ανέτοιμοι για σχέση;

Λυπάμαι, που το λέω, αλλά είναι αλήθεια. Τα ζευγάρια, που πατάνε σταθερά στα πόδια τους, δεν χρειάζεται να αποδείξουν τίποτα και σε κανέναν. Η σχέση τους δεν εξαρτάται από τον αριθμό των «Like», που θα πάρουν από τους φίλους τους, γι’ αυτό και δεν χρειάζεται να χρησιμοποιούν το Facebook. Οι πραγματικές αναμνήσεις, που διαρκούν μια ζωή, πρέπει να ζουν στην καρδιά, όχι στην οθόνη του υπολογιστή τους.

Κάνω ποστ, για να σας κάνω να ζηλέψετε
Σαν αυτούς στην δεύτερη κατηγορία, έτσι και εδώ μιλάμε για ένα ζευγάρι, που δεν είναι ερωτευμένο, αλλά θέλει να τους κάνει όλους να ζηλέψουν με την τάχα μου καταπληκτική τους ζωή, που στην ουσία είναι χάλια.

Αυτό, που το ζευγάρι δεν ξέρει είναι, ότι ο καθένας, που βλέπει τις φωτογραφίες του, ξέρει, ότι κανένα ζευγάρι δεν μπορεί να είναι ευτυχισμένο 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα. Αν είναι έτσι, πολύ θα ήθελα να μάθω τί πίνουν και δεν μας δίνουν!

Ένας ευτυχισμένος άντρας, που απολαμβάνει τη συντροφιά μιας γυναίκας και το αντίστροφο δεν νιώθει την ανάγκη να κάνει κάτι από τα παραπάνω. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν τους αφορούν. Ξέρουν, ότι το να μοιράζονται προσωπικές, ιδιωτικές τους στιγμές μέσω της τεχνολογίας ευτελίζει την αγάπη, που νιώθουν και τη σχέση τους.

Τα δυνατά, υγιή ζευγάρια δεν ξοδεύουν χρόνο στο Facebook. Δεν έχουν ανάγκη να το κάνουν. Τους αρέσει να βρίσκονται και να περνούν καλά μόνοι τους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: