ΣΙΝΕ

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

Αυτό είναι το σημείο του σώματος που δεν πλένεις ποτέ σωστά

Φροντίζεις να κάνεις ντους κάθε βράδυ που γυρνάς σπίτι από τη δουλειά ή το γυμναστήριο για να ξεφορτωθείς μικρόβια και σκόνη ενώ έχεις τα καλύτερα προϊόντα καθαρισμού για το πρόσωπό σου. 

Το ήξερες όμως ότι... υπάρχει ένα σημείο στο σώμα σου, που δεν πλένεις ποτέ σωστά;

Είμαι σίγουρη ότι δεν μπορείς καν να σκεφτείς για ποιο σημείο μιλάμε, τόσο ξεγραμμένο το έχεις από την καθημερινή σου ιεροτελεστία καθαριότητας. Δεν φταις εσύ, απλά δεν μάθαμε ποτέ να φροντίζουμε την υγιεινή αυτής της περιοχής.

Δεν έχεις καταλάβει ακόμα για ποιο μιλάω ε; 
Θα σου δώσω λίγο χρόνο.

Τίποτα; Οκ, θα το αποκαλύψω. 

Μιλάω για τον αφαλό μας. Ω, ναι σχεδόν κανένας δεν ξέρει πώς, πότε και αν πρέπει να καθαρίζει τον αφαλό του για αυτό και δεν ασχολούμαστε μαζί του. Το πιο πιθανό είναι να σε έχει τρομάξει η μαμά ή η γιαγιά σου ότι δεν κάνει να τον πειράζεις γιατί θα ξετυλιχτεί το έντερό σου (#truestory παιδιά!) αλλά οι δερματολόγοι υποστηρίζουν ότι ο εβδομαδιαίος απαλός καθαρισμός είναι απαραίτητος για να αποφύγουμε τυχόν μολύνσεις.

Όταν λοιπόν πλένεις το σώμα σου φρόντισε να καθαρίσεις προσεκτικά τον αφαλό σου χρησιμοποιώντας τα χέρια σου και λίγο σαπούνι.

Σε περίπτωση που έχεις κάποιο σκουλαρίκι εκεί πρέπει οπωσδήποτε να τον καθαρίζεις καθημερινά και να προσέχεις να μην το τραυματίσεις- τυχόν ερεθισμοί και ενοχλήσεις πρέπει να σε οδηγήσουν αμέσως στο γιατρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια: