ΣΙΝΕ

Κυριακή 19 Αυγούστου 2018

Κορμός λευκής σοκολάτας με φράουλες και πραλίνα φουντουκιού

Μετά από ολιγοήμερη ξεκούραση ξεκινάμε πάλι δυναμικά αυτή τη φορά.
Ελπίζω να περάσατε κι εσείς πανέμορφα!!! 
Για σήμερα έχουμε κάτι πολύ γλυκό και πολύ όμορφο.


Πάμε να δούμε πως θα το κάνουμε...

Τι θα χρειαστούμε:
400 gr. Ζαχαρούχο Γάλα
100 gr. Βούτυρο
3 κ.σ. Κονιάκ
360 gr. Λευκή Κουβερτούρα
Φράουλες (για τον κορμό και για το γαρνίρισμα)
2 πρέζες Αλάτι
450 gr. Μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
Πραλίνα Φουντουκιού

Πως θα το κάνουμε:

➤ Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το βούτυρο.Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 2' περίπου.Θέλουμε να λιώσει καλά το βούτυρο.

➤ Σε ένα άλλο μπολ σπάμε σε κομματάκια τη κουβερτούρα.Ρίχνουμε το μείγμα με τη καυτή σοκολάτα και το βούτυρο.Περιμένουμε ένα λεπτό και μετά ανακατεύουμε καλά να λιώσει τελείως η κουβερτούρα.

➤ Στη λιωμένη κουβερτούρα προσθέτουμε τις φράουλες σε μικρά κομματάκια και τα μπισκότα σπασμένα σε κομμάτια,όχι πολύ μικρά.Ανακατεύουμε καλά με τη κουτάλα για αρχή και μετά με τα χέρια φορώντας γάντια.

➤ Σε μια φόρμα για κέικ στρώνουμε διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε το κορμό μας.Βάζουμε 2 ώρες στη κατάψυξη.

➤ Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε τον κορμό από τη φόρμα σε ένα πιάτο ή σε ένα ξύλο.Αλείφουμε τη πραλίνα φουντουκιού από πάνω και γαρνίρουμε με φράουλες κομμένες στη μέση.

Είναι πολύ γρήγορο και πάρα πολύ εύκολο....Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: