ΣΙΝΕ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Το νησί με τα καλύτερα μπουζούκια στην Ελλάδα (Pics)

Γιατί οι μυημένοι γνωρίζουν καλά...

Την ώρα που η club version των μεγαλύτερων νυχτερινών κέντρων της Ελλάδας πρωτοστατεί, υπάρχουν ακόμα μαγαζιά που...

κρατούν ζωντανό και αναλλοίωτο το λαϊκό πρόγραμμά τους.

Τα μπουζούκια έχουν την τιμητική τους χειμώνα – καλοκαίρι με τους λάτρεις της ελληνική μουσικής να δίνουν το «παρών» στους χώρους αυτούς ακόμα και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους «αποδράσεων» στα ελληνικά νησιά.
Έχεις αναρωτηθεί ποτέ ποιο νησί φιλοξενεί τα καλύτερα νυχτερινά μαγαζιά με τη σφραγίδα των μπουζουκιών; Σου έχουμε την απάντηση.

Μια απάντηση που προέκυψε ύστερα από σχετική συζήτηση με μερικούς μυημένους στα λαϊκά άσματα και αμετανόητους ξενύχτηδες. Και να πως έχουν τα πράγματα.

Αν θέλεις διασκέδαση μέχρι το πρωί και χορούς σε πίστες και τραπέζια, στη Ρόδο θα πας. Δεν σου κάνει εντύπωση, σωστά; Η Ρόδος, άλλωστε, ανήκει στα πιο φημισμένα νησιά για το έντονο nightlife τους.

Το στολίδι των Δωδεκανήσων δεν αξίζει να το επισκεφτούν τα party animals μόνο για το Φαληράκι σαφώς, μα για το σύνολο των μαγαζιών που θα σε κάνουν να γυρίσεις σπίτι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Από τα ρεμπετάδικα στα κουτούκια και τα μεζεδοπωλεία και από το clubs στα μπουζούκια, η διασκέδαση στη Ρόδο δεν έχει τέλος. Οι επιλογές είναι πολλές και όλες άξιες συζήτησης.

Ανάμεσα στα μαγαζιά που ποντάρουν στις εμφανίσεις διεθνούς φήμης DJs και hot συγκροτημάτων που καταφτάνουν για τα «εξτραδάκια» της σεζόν, φιγουράρουν και οι μεγάλες πίστες του νησιού. Από το Colorado στο Paradiso και το Gazi, τα πιο δημοφιλή clubs (και) με live πρόγραμμα, τους πιο σκληροπυρηνικούς θα τους βρεις στο Astra Live της Λεωφόρου Ιαλυσού. Φαληράκι βλέπεις…
Εδώ μιλάμε για γνήσια μπουζούκια. Όσο γνήσια μπορεί να χαρακτηριστούν μπουζούκια εν έτει 2018. Πιάτα μπορεί να μην σπάνε, τα γαρύφαλλα και οι «ζημιές», όμως, αποτελούν αναγκαίο κακό.

Χειμώνα – καλοκαίρι, οι Ροδίτες ξέρουν πού να στείλουν όσους ρωτούν για λαϊκό πρόγραμμα και διασκέδαση μέχρι το ξημέρωμα, μιας και η κολώνια αυτή κρατάει χρόνια ολόκληρα.

Το καλύτερο όλων; Αν είσαι τυχερός, θα πέσεις πάνω σε κάποια από τις εμφανίσεις μεγάλων ονομάτων της αθηναϊκής νύχτας που φτάνουν στο νησί για μερικές μόνο εμφανίσεις.

Από την Πάολα στη Νατάσα Θεοδωρίδου και τη Λένα Παπαδοπούλου και από τον Πάνο Καλίδη στην Αγγελική Ηλιάδη, τον Πέτρο Ίμβριο και τον Γιώργο Τσαλίκη, δεν είναι λίγοι οι performers που έχουν ανέβει στην πίστα του Astra.



Ίσως αυτός να είναι ο λόγος που ένας στους δύο που θα ρωτήσεις για τα καλύτερα μπουζούκια ελληνικού νησιού θα σε στείλει χωρίς δεύτερη σκέψη στην όμορφη Ρόδο.
Για να είμαστε αντικειμενικοί, βέβαια, το νησί αυτό φημίζεται γενικότερα για τα κέντρα διασκέδασής του.

Σα να λέμε… υπάρχει έτσι κι αλλιώς το μικρόβιο. Δεν είναι διόλου τυχαίο το ότι όταν κάποιος ακούει μαζί τις φράσεις «ελληνικό νησί» και «νυχτερινή ζωή» θα αναφέρει αμέσως τρία ονόματα: Μύκονος, Ρόδος και Πάρος.

Υπερβολή; Προκατάληψη; Ή απλά γνώση του όλου πράγματος; Το κοινό μίλησε και μας στέλνει Ρόδο.

Εσύ τι έχεις να μας προτείνεις;









Γράφει η Κέλλυ Θάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: