ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

15χρονη παντρεύτηκε 44χρονο για να γλιτώσει από τη φτώχεια: «Θέλω να τον κάνω ευτυχισμένο» (Φωτό)

Διεθνής κατακραυγή για το φαινόμενο παιδικών γάμων στη νοτιοανατολική Ασία.

Ένα 15χρονο κορίτσι παντρεύτηκε έναν 44χρονο, στη...

Μαλαισία, για να ξεφύγει από τη φτώχεια.

Ο γάμος τους τελέστηκε στο Masjid Kampung Laut, στην περιοχή του Tumpat, τον περσαμένο Ιούλιο.

Όπως επισημαίνει η τοπική εφημερίδα «New Straits Times», η οικογένεια της 15χρονης αναγκάστηκε να τη δώσει στον 44χρονο καθώς οι γονείς της έχουν 13 παιδιά.

Ο 60χρονος πατέρας της κοπέλας, που διατηρεί ένα μικρό κατάστημα, δήλωσε: «Κανένας γονιός δεν θέλει να βλέπει το παιδί του να ζει με δυσκολίες, όπως ζήσαμε εμείς μεγαλώνοντας 13 παιδιά. Θέλουμε τα ποιδιά μας να ζήσουν μια άνετη ζωή, συμπεριλαμβανομένης της μικρότερης κόρης μας».

15χρονη: «Θέλω να τον κάνω ευτυχισμένο»

Από την πλευρά της, η 15χρονη έχει αναφέρει: «Ειλικρινά, δεν με νοιάζει τι λένε για μένα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι είμαι χαρούμενη με τον άνδρα μου και θα προσπαθήσω να τον κάνω ευτυχισμένο για το υπόλοιπο της ζωής μου».

Ο 44χρονος άνδρας έχει ήδη δύο παιδιά από την πρώτη σύζυγό του, καθώς στη Μαλαισία επιτρέπεται η πολυγαμία κατόπιν δικαστικής απόφασης.

Καταδίκη από τον ΟΗΕ

Η μαλαισιανή κυβέρνηση, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, πιέζεται για να αλλάξει το σχετικό νομικό καθεστώς.

Η εκπρόσωπος της Επιτροπής των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στην ασιατική χώρα, Marianne Clark-Hattingh, τόνισε: «Η νέα νομοθεσία σχετικά με τον παιδικό γάμο πρέπει να συνοδεύεται από άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της πρόσβασης στην υποχρεωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση, την επιμόρφωση για τη σεξουαλική υγεία και τη μείωση της φτώχειας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: