ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Αναβιώνει η δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον στη Ζάκυνθο – Συγκλονίζουν οι γονείς του - Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας Α. Πάτσης

Πέρασαν κιόλας 14 μήνες από την δολοφονία του Μπακαρί Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από υπαλλήλους και θαμώνες μπαρ στο Λαγανά.

Πέρασαν κιόλας 14 μήνες από τον τραγικό χαμό του 23χρονου Μπακαρί Χέντερσον, ο οποίος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από υπαλλήλους και θαμώνες μπαρ στο Λαγανά Ζακύνθου το καλοκαίρι του 2017.

Οι μεροκαματιάρηδες γονείς, που έχουν χάσει ένα ακόμα παιδί από πυροβολισμό, αποκαμωμένοι, ζώντας μέσα στο πένθος τους εδώ και καιρό, απλώς περιμένουν να λειτουργήσει η Δικαιοσύνη, ώστε να τιμωρηθούν αυστηρά οι δολοφόνοι του παιδιού τους που το έστειλαν στον άλλο κόσμο για μια σέλφι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι έβαλαν θεούς και δαίμονες, ώστε τότε να έρθουν από το Τέξας και να παραλάβουν την σορό του παιδιού τους, αφού δεν είχαν τόσα πολλά λεφτά!

«Είχε ένα λαμπρό μέλλον μπροστά του, ήταν ένα πολύ έξυπνο παιδί. Αν (οι κατηγορούμενοι) του έδιναν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν θα γίνονταν φίλοι. Μας λείπει. Λείπει στην κοινότητα, στη γειτονιά, σε όλους τους φίλους του. Το ότι μας τον πήραν από κοντά μας, αυτό πραγματικά μας πληγώνει» είπε ο πατέρας του, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Επιτέλους έφτασε η ώρα της δίκης, έτσι ώστε να προσπαθήσουμε να επουλώσουμε τις πληγές μας. Αλλά μέχρι τότε, έχουμε βαλτώσει, περιμένοντας για Δικαιοσύνη» συμπλήρωσε η μητέρα του.

«Τον έπιασαν και τον χτύπησαν μέχρι θανάτου. Εγώ δε μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί κάποιος να το κάνει αυτό. Να χτυπήσει κάποιον μέχρι θανάτου… Με είχε ξυπνήσει ξημερώματα εκείνη τη μέρα και μου είχε πει: Γεια σου μπαμπά. Ήθελα να σου πω χρόνια πολλά για τα γενέθλιά σου και ότι περνάω καλά. Αισθανόταν ασφαλής, είχε έρθει στην Ελλάδα και πριν από ένα χρόνο… Δεν ανησυχούσαμε για αυτόν».

Όπως ανέφεραν, πάντως, δε θα κάνουν καμία νομική κίνηση για χρηματική αποζημίωση και απλώς ζητούν μόνο μια δίκαιη δίκη και αυστηρές ποινές σε εκείνους που αφαίρεσαν τη ζωή του γιου τους.


Το χρονικό της δολοφονίας για μια σέλφι
Ο καβγάς μεταξύ της παρέας του Μπακαρί και της ομάδας των Σέρβων που διασκέδαζαν στο ίδιο μπαρ είχε ξεκινήσει με αφορμή φωτογραφία selfie που έβγαλε μια σερβιτόρα σερβικής καταγωγής με το θύμα.

Αμέσως μετά ένας από τους μπράβους, με φανερά απειλητική διάθεση, πλησιάζει και τους ζητά το λόγο. Ανταλλάσσουν κάποιες κουβέντες και εκεί πέφτουν τα πρώτα χτυπήματα. Αμέσως ο 22χρονος φεύγει και τρέχει έξω από το μαγαζί. Ο μπράβος και οι δικοί του όμως δεν έχουν τελειώσει μαζί του. Τον κυνηγούν, τον προφταίνουν και τον χτυπούν ανελέητα.

Οι μαρτυρίες λένε πως συνολικά 30 άτομα έπεσαν πάνω στον Αμερικανό, που σωριάστηκε αμέσως στο έδαφος, ενώ οι δολοφόνοι του συνέχισαν να τον χτυπούν.

Thepressroom.gr

«Εχω εμπιστοσύνη στο σύστημα και πίστη στο Θεό ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη» «Στεναχωριέμαι γιατί πρέπει να βρίσκομαι σε μία πανέμορφη χώρα για έναν τρομερό λόγο. Είμαι πραγματικά πολύ ανήσυχη που θα δω για πρώτη φορά τους ανθρώπους που σκότωσαν τον γιο μου, αλλά είμαι ευγνώμων που η δίκη επιτέλους θα ξεκινήσει. Αν και το ελληνικό δικαστικό σύστημα δεν μου είναι οικείο, έχω εμπιστοσύνη και πίστη στο Θεό ότι θα αποδοθεί δικαιοσύνη», είπε στο iefimerida η μητέρα του άτυχου νεαρού. 

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας Χέντερσον, Ανδρέα Πάτση, στη δίκη «θα αποδειχθεί πως πρόκειται για μια εν ψυχρώ δολοφονία, καθώς ένας όχλος όρμησε στον Μπακάρι, του επιτέθηκε με γροθιές και σιδηρογροθιές, χτυπώντας τον στον κορμό και στο κεφάλι. Στο δικαστήριο θα αποδοθούν οι ευθύνες που αναλογούν στους δράστες, είναι σαφές το τι συνέβη και δεν υπάρχει καμία δικαιολογημένη εξήγηση, καθώς ήξεραν ακριβώς τι έκαναν». 

«Οι γονείς του Μπακάρι ζητούν μόνο δικαιοσύνη για το παιδί τους και περιμένουν να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι ένοχοι για την απάνθρωπη αυτή πράξη», καταλήγει ο κ. Πάτσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: