ΣΙΝΕ

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Πρώτο θύμα νερόφιδου στην ιστορία ένας 23χρονος

Τραγική κατάληξη είχε η νυχτερινή βάρδια ενός 23χρονου Βρετανού ψαρά, ο οποίος πέθανε δύο ώρες αφότου είχε δεχθεί το τοξικό δάγκωμα ενός...
δηλητηριώδους θαλάσσιου φιδιού στον βορρά της Αυστραλίας.

Ο άτυχος νέος βρισκόταν μέσα στο νερό μαζεύοντας τα δίχτυα που είχε ρίξει μερικές ώρες νωρίτερα, όταν ένιωσε το δάγκωμα από ένα εξαιρετικά δηλητηριώδες και σπάνιο νερόφιδο, που ζει στα νερά της περιοχής.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο 23χρονος Χάρι Έβανς άρχισε να έχει παραισθήσεις και να δυσκολεύεται στην αναπνοή, ενώ περίπου δύο ώρες αργότερα, εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Ειδικοί θαλάσσιοι βιολόγοι κι ερπετολόγοι θεωρούν πως το φίδι ήταν τυλιγμένο στα δίχτυα ψαρέματος κι ένιωσε να απειλείται από τον Έβανς, ενώ είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της χώρας της Ωκεανίας, που καταγράφεται θάνατος από δάγκωμα νερόφιδου.

Το συγκεκριμένο είδος θαλάσσιου φιδιού διαθέτει εξαιρετικά τοξικό δηλητήριο, ωστόσο μέχρι πρότινος θεωρούνταν ακίνδυνο καθώς αποφεύγει την επαφή με τους ανθρώπους.

Υπολογίζεται πως στην περιοχή ζουν πάνω από 70 διαφορετικά είδη νερόφιδων, μερικά από τα οποία διαθέτουν δηλητήριο ικανό να σκοτώσει δεκάδες ενήλικες ανθρώπους.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως στις βόρειες επαρχίες της Αυστραλίας ζουν δεκάδες φονικά είδη σε στεριά και θάλασσα, μεταξύ των οποίων κροκόδειλοι του αλμυρού νερού, καρχαρίες, μέδουσες και φίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: