ΣΙΝΕ

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Ο ήρωας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που σκοτώθηκε για να βεβαιωθεί ότι απογειώθηκε αεροσκάφος

Σε ήρωα ανακηρύχθηκε ένας Ινδονήσιος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας, ο οποίος έχασε τη ζωή του αφού βεβαιώθηκε ότι απογειώθηκε ένα αεροσκάφος που...
τροχοδρομούσε την ώρα του σεισμού πριν ο ίδιος εγκαταλείψει τη θέση του, σύμφωνα με το BBC.

Ο 21 ετών Αντόνιους Γκουναβάν Άγκουνγκ βρισκόταν στον πύργο εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο του Παλού στο κεντρικό Σουλαουέζι, όταν σημειώθηκε ο σεισμός μεγέθους 7,5 βαθμών την Παρασκευή. Την ώρα που οι πρώτες σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές, ο Άγκουνγκ έδινε άδεια απογείωσης σε αεροσκάφος της Batik Air. Οι συνάδελφοί του που δεν είχαν στην ευθύνη τους εκείνη την ώρα κάποιο αεροσκάφος εγκατέλειψαν τον πύργο ελέγχου, αλλά ο Άγκουνγκ έμεινε στη θέση του έως την απογείωση του αεροσκάφους. Τότε ήταν που χτύπησε η ισχυρότερη δόνηση και η οροφή του τετραώροφου πύργου κατέρρευσε. Ο Άγκουνγκ πήδηξε από ένα παράθυρο, σπάζοντας τα πόδια, τα χέρια και τα πλευρά του. Διακομίστηκε στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματά του πριν φθάσει το ελικόπτερο που θα τον μετέφερε σε εξειδικευμένη κλινική.

«Ο Άγκουνγκ αφιερώθηκε στη δουλειά του έως το τέλος της ζωής του και δεν άφησε τον πύργο ελέγχου μέχρι να απογειωθεί το αεροσκάφος», δήλωσε στην Jakarta Post ο Ντίντιετ ΚΣ Ραντίτγιο, γραμματέας στην Air Navigation Indonesia.

Ο Γιοχάνες Σιράιτ, εκπρόσωπος της Air Navigation Indonesia, δήλωσε στο δίκτυο ABC ότι η απόφαση του Άγκουνγκ πιθανόν να έσωσε εκατοντάδες ζωές. Ο Άγκουγνκ προήχθη μετά θάνατον κατά δύο βαθμίδες ως αναγνώριση της αφοσίωσής του, ανέφερε ο οργανισμός. Η ιστορία της θυσίας του έγινε γρήγορα γνωστή μέσω διαδικτύου, όπου χαρακτηρίστηκε ήρωας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: