ΣΙΝΕ

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018

Πάτρα: Οι περίεργες κινήσεις μέσα στο αεροπλάνο ήταν μόνο η αρχή – Το ταξίδι που θα της μείνει αξέχαστο

Από την Πάτρα στον εθνικό αερομεταφορέα του Σουλτανάτου του Ομάν και την Οman Air βρέθηκε η 29χρονη...
Δέσποινα Διαμαντοπούλου, που άνοιξε νέους ορίζοντες. Μπορεί να είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών όμως η αγάπη της για τα αεροπλάνα και τους αιθέρες την οδήγησαν στο να γίνει αεροσυνοδός.

Τα τελευταία δύο χρόνια αυτή η αγάπη την οδήγησε αρκετά μακριά, στο Σουλτανάτο του Ομάν που συνορεύει με τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Υεμένη. Aπό το καλοκαίρι του 2019 ο εθνικός μεταφορέας του σουλτανάτου του Ομάν, Oman Air θα πραγματοποιεί απευθείας πτήσεις από το Μουσκάτ στην Αθήνα που θα είναι καθημερινές και θα γίνονται με αεροσκάφη νέας τεχνολογίας Boeing 737 Η Δέσποινα Διαμαντοπούλου εξήγησε πως πήρε την απόφαση για μία τέτοια αλλαγή, περιέγραψε τη νέα της ζωή και διηγήθηκε ιστορίες από πτήσεις που δεν θα ξεχάσει ποτέ! «Ως βασικό κίνητρο για να αφήσω την Ελλάδα στάθηκε το μισθολογικό και πόσο μάλλον η εμπειρία μιας νέας αρχής στο εξωτερικό.
Δελεαστικό πολύ για να μη δεχτώ την πρόκληση και το ρίσκο! Κατά κύριο λόγο, οι αεροπορικές εταιρίες χρησιμοποιούν κοινό άξονα στην επιλογή του πληρώματος καμπίνας. Ξεκινώντας με την εξωτερική εμφάνιση, το ύψος και το βάρος θα πρέπει να είναι σε αναλογία και συνήθως να φτάνεις τα 2,10 m στις μύτες των ποδιών και με χέρια στην ανάταση. Σε περίπτωση τατουάζ θα πρέπει να μην είναι εμφανές, φορώντας τη στολή, όπως επίσης να μην υπάρχουν ουλές σε πρόσωπο και σώμα».


«Ηλικιακά, θα πρέπει να είναι συμπληρωμένο το 21ο έτος. Απαραίτητες γνώσεις: απολυτήριο λυκείου, άπταιστη (γραπτά και προφορικά) την Αγγλική και φυσικά οποιαδήποτε άλλη γλώσσα ή πτυχίο θεωρείται προσόν, καθώς και το κολύμπι. Για τους άντρες υποψήφιους, θα πρέπει να είναι εκπληρωμένες οι στρατιωτικές υποχρεώσεις. Εγώ θα προσθέσω χαμόγελο και γερά κότσια.»

Οι ιστορίες που θα θυμάται για πάντα

«Πολλές! Από Πρωτοχρονιά στον αέρα και μεταφορά του Αγίου Φωτός (με την προηγούμενη μου αεροπορική εταιρία) έως διαπληκτισμούς, περιστατικά υγείας ή και θάνατο εν ώρα πτήσης.

Θα μου μείνει όμως αξέχαστη η φορά που έτυχε να έχω ως επιβάτες ένα φιλικό ζευγάρι. Και το αγόρι μας ανακοίνωσε πως θέλει να κάνει πρόταση γάμου στην κοπέλα του.

Έτσι και εμείς, ως πλήρωμα σε συνεργασία με τον ίδιο, κάτω από διαδικασίες άκρας μυστικότητας ώστε να μην καταλάβει κάτι η εκλεκτή της καρδιάς του, προσπαθούσαμε να ετοιμάσουμε το χαρμόσυνο γεγονός με σαμπάνιες, γλυκά και φυσικά το δαχτυλίδι! Αφού λοιπόν είχε ολοκληρωθεί η ώρα του γεύματος, εγώ με τις συναδέλφους μου προσποιούμασταν πως κάτι μοιράζουμε στην καμπίνα μέχρι που φτάσαμε σε αυτούς.



Μέσω ανακοίνωσης, ζητήσαμε την προσοχή όλων και έτσι έγινε η πρόταση καθώς πρέπει, με όλους μας να συγκινούμαστε και με την κοπέλα να λέει το πολυπόθητο Ναι! Έπειτα ακολούθησαν θερμές ευχές και από τους κυβερνήτες. Και άλλες πολλές, πάρα πολλές, ιστορίες που δεν μπορούν να δημοσιευθούν για ευνόητους λόγους!»

thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: