ΣΙΝΕ

Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018

Νοσηλευτής σε ψυχιατρική κλινική κλωτσά ηλικιωμένο ασθενή [βίντεο]

Βίντεο που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου, κατέγραψε δύο νοσοκόμους να επιτίθενται σε ασθενή σε ψυχιατρικό νοσοκομείο στη...
ρωσική πόλη Μαγκνιτογκόρσκ στην επαρχία Τσελιαμπίνσκ, προκάλεσε όχι μόνον την αγανάκτηση μεταξύ των χρηστών του διαδικτύου, αλλά, επίσης, οδήγησε τον επικεφαλής του εν λόγω κέντρου ψυχικής υγείας να ανακοινώσει “έτοιμος να παραιτηθεί”, σύμφωνα με το πρακτορείο RIA Novosti την Τρίτη.

Στο βίντεο που κατεγράφη στις 29 Ιουνίου, φαίνεται ένας από τους νοσηλευτές να πετά δύο παπούτσια στο θύμα, το οποίο κάθεται στον καναπέ, στη συνέχεια ο ηλικιωμένος ασθενής σηκώνεται και πηγαίνει προς τον επιτιθέμενο, ο οποίος τον χλευάζει μαζί με τον συνάδελφό του. Στη συνέχεια, όταν ο γηραιός ασθενής γυρίζει την πλάτη του, ο νοσηλευτής του δίνει μια δυνατή κλωτσιά στον πισινό. Ο δεύτερος νοσηλευτής που είναι παρών ακούγεται να γελά, χωρίς να κάνει το οτιδήποτε για να προστατέψει τον γέροντα.

Ο επικεφαλής γιατρός του νοσοκομείου Αλεξάντερ Μπέλικοφ επιβεβαίωσε το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι οι άνθρωποι αυτοί θα πάψουν να εργάζονται στο νοσοκομείο. Επίσης, τόνισε ότι οι δύο βρίσκονται σε άδεια.

Όπως έγινε γνωστό, ο ηλικιωμένος ασθενής, 72 ετών, πήρε εξιτήριο πριν από αρκετούς μήνες. Η εγγονή του δήλωσε ότι πέθανε πρόσφατα. Όπως δήλωσε ο παππούς της είχε διαβήτη και είχε προβλήματα μνήμης, οπότε δεν μπορούσε να θυμηθεί τα γεγονότα που του συνέβησαν στο ψυχιατρείο.

Σοβαρή παραβίαση δικαιωμάτων tου ασθενούς
Το τοπικό υπουργείο Υγείας, εν τω μεταξύ, χαρακτήρισε το περιστατικό ως "σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του ασθενούς" και υποσχέθηκε λεπτομερή επιθεώρηση στο νοσοκομείο. Από την πλευρά της, η εξεταστική επιτροπή της Ρωσίας ξεκίνησε μια έρευνα η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε ποινικές ή διοικητικές διαδικασίες κατά των δραστών των γεγονότων.

Το βίντεο μεταδόθηκε στο Διαδίκτυο, αφού ένας από τους νοσηλευτές, ο Αντρέι Βιτσόφσκι, το έστειλε σε μια κοπέλα που φλερτάριζε για να την εντυπωσιάσει. Η νεαρή γυναίκα, τρομαγμένη, του είπε ότι θα την έδειχνε στην αστυνομία και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, και ο Βίκουφσκι απάντησε ότι δεν φοβόταν. Αργότερα, όταν δημιουργήθηκε μεγάλη οργή στο διαδίκτυο, ο νοσοκόμος έσβησε το βίντεο.

Αρκετοί χρήστες ζητούν να απολυθούν οι νοσοκόμοι και επίσης να καταδικαστούν σε ποινή φυλάκισης. Καθώς επίσης και όσοι ενεθάρρυναν τους νοσοκόμους να επιτεθούν στον ασθενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: