ΣΙΝΕ

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Φέτος, για πρώτη φορά, θα εορταστεί η Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς με εκδηλώσεις  που θα πραγματοποιηθούν  σε όλη την Ελλάδα  την περίοδο...
8-21 Οκτωβρίου 2018. Στόχος είναι η ανάδειξη της επιστήμης της Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης και η σημαντική της συνεισφορά στη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Εργαστήρια συντήρησης σε όλη την Ελλάδα ανοίγουν τις πόρτες τους και προσκαλούν το κοινό να γνωρίσει το αθέατο επάγγελμα του συντηρητή.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Γρεβενών σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών  θα  «δημιουργήσει»  ένα εργαστήριο συντήρησης σε χώρο της βιβλιοθήκης και οι επισκέπτες  θα μυηθούν στα μυστικά της.  Το προσωπικό  της υπηρεσίας θα παρουσιάσει στους επισκέπτες, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο, το σημαντικό έργο της συντήρησης:  πως γίνεται  ο καθαρισμός  ενός αντικειμένου σε μικροσκόπιο, πως γίνεται η συγκόλληση ενός αγγείου, ενώ ταυτόχρονα θα υπάρχουν σχετικές προβολές παρουσιάσεων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Γρεβενών το Σάββατο  20  Οκτωβρίου 2018 και ώρα 18.00 – 20.00.
Τις δράσεις συντονίζουν από κοινού η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Σύλλογος Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Ελληνικό Τμήμα του ICOM, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη και η δράση απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2461025903 (κ. Π. Πλιάτσιου) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση efagre@culture.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: