ΣΙΝΕ

Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

“Εξαφανίστηκε” σκαπτικό μηχάνημα έργων Δήμου

Μια απίστευτη ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη και διερευνάται από τις δικαστικές Αρχές. 

Πρόκειται για την εξαφάνιση ολόκληρου σκαπτικού μηχανήματος έργων, το οποίο χάθηκε μυστηριωδώς από το...
εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων.

Το μηχάνημα βρισκόταν στο εργοτάξιο τουλάχιστον έως το τέλος του 2009 με αρχές του 2010, ήταν καταγεγραμμένο στο δυναμικό του Δήμου, ωστόσο, σε κάποια στιγμή άρχισε η αναζήτησή του αλλά δεν υπήρχε πουθενά.

Η Δημοτική Αρχή του Χρήστου Παγώνη, διαπιστώνοντας την απουσία του μηχανήματος, δεν άφησε το θέμα να περάσει απαρατήρητο και έστειλε την υπόθεση στη Δικαιοσύνη. Μάλιστα, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Μπαντούνας, έχει καταθέσει αρκετές φορές στην αρμόδια Πταισματοδίκη η οποία διερευνά την υπόθεση.

Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι:

Το μηχάνημα, λογικά, χάθηκε στις αρχές στα τέλη του 2009 με αρχές του 2010 (Η Δημοτική Αρχή Παγώνη ανέλαβε καθήκοντα το 2014 και αμέσως κίνησε τις διαδικασίες για την ανεύρεσή του).

Από την έρευνα όμως διαπιστώθηκαν και άλλα θέματα τα οποία χρήζουν διερεύνησης. Δηλαδή, υπάρχει ζήτημα με τις αποσύρσεις μηχανημάτων στον Ο.Δ.Δ.Υ. 

Για παράδειγμα:

1. Μηχάνημα που αγοράστηκε σχετικά πρόσφατα, αποσύρθηκε ενώ απαιτούνταν μόνο 6.000 ευρώ για την επισκευή του και αντί να παραδοθεί ολόκληρο στον ΟΔΔΥ, παραδόθηκε μόνο το σασί!!!

2. Μηχανήματα που αποσύρονται, δεν έχουν επίσης παραδοθεί ολόκληρα στον Ο.Δ.Δ.Υ αλλά λείπουν πολλά ανταλλακτικά και μεγάλα μεταλλικά τμήματά τους.

Η υπόθεση είναι άκρως σοβαρή και δεν πρόκειται να σταματήσει μόνο στο μηχάνημα το οποίο χάθηκε. Είναι δεδομένο πως θα προχωρήσει σε όλες τις αποσύρσεις μηχανημάτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια, καθώς διαπιστώνεται ότι κάτι περίεργο συμβαίνει με αυτή την υπόθεση.

evialead.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: