ΣΙΝΕ

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018

Βοσκοί έμειναν 18 ώρες «θαμμένοι» στο χιόνι


Απίστευτη περιπέτεια για δυο νεαρούς βοσκούς στα 1.800 μέτρα, υψόμετρο στα Τρίκαλα.

Έφυγαν στις 10 το πρωί της Κυριακής για να μαζέψουν το κοπάδι με τις αγελάδες που... έβοσκε στην περιοχή της Κακαδίτσας (άνω των 1.800 μέτρων υψόμετρο)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalavoice.gr τέσσερις βοσκοί έφυγαν στις 10 το πρωί της Κυριακής για να μαζέψουν το κοπάδι με τις αγελάδες που έβοσκε στην περιοχή της Κακαδίτσας (άνω των 1.800 μέτρων υψόμετρο).

Όταν προσέγγισαν την περιοχή είχε ήδη 70 πόντους χιόνι στο δρόμο. Ακολούθησε σφοδρή χιονοθύελλα που έπληξε όλο τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και της Καλαμπάκας και μέσα σε λίγες ώρες το ύψος του χιονιού ξεπέρασε το 1.70 σε μέτρα.

Οι βοσκοί άφησαν το αυτοκίνητο και έφυγαν με τα πόδια και στη πορεία χάθηκαν.

Οι δυο από αυτούς κατάφεραν να επιστρέψουν και να ειδοποιήσουν σε βοήθεια. Κτηνοτρόφος της περιοχής, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πύλης, έφτασαν ως ένα σημείο με ιδιωτικό αυτοκίνητο και έπειτα με νοικιασμένο JCB και κατάφεραν μαζί με ομάδα να βρουν τους δυο βοσκούς, στα 1.800 μέτρα και «θαμμένους» μέσα στο χιόνι, στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από 18 ολόκληρες ώρες. Οι δυο νέοι μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Τρικάλων και ο ένας εξ αυτών νοσηλεύεται ακόμη με κρυοπαγήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: