ΣΙΝΕ

Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Σκιάθος: Άλλαζε καμμένη λάμπα και έπεσε από ύψος 7 μέτρων

Τραυματίστηκε ένας 59χρονος συμβασιούχος στον Δήμο Σκιάθου όταν φέρεται να έπεσε από ύψος επτά μέτρων την ώρα που άλλαζε μια καμένη λάμπα. Ο 59χρονος, που απασχολείται σύμφωνα με πληροφορίες στον τομέα της...
καθαριότητας, βρισκόταν στο Γυμνάσιο Σκιάθου και άλλαζε μια λάμπα, όταν φέρεται να έπεσε πάνω στον εργάτη που εκείνη τη στιγμή βοηθούσε στη στήριξη της σκάλας.

Ο τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με ελικόπτερο.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ αναφέρει ότι το εργατικό «ατύχημα» στο Δήμο Σκιάθου, με τραυματισμό συμβασιούχου υπαλλήλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας που ανέβηκε σε στύλο για να αλλάξει λάμπα χωρίς μέτρα προστασίας και ασφάλειας, καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη δραματική υποστελέχωση των Υπηρεσιών και τις σοβαρές ευθύνες των Κυβερνήσεων και των Δημοτικών Αρχών.

«Έχοντας επιβάλει την «κανονικότητα» της εντατικοποίησης και τη μετατροπή των εργαζομένων σε ανθρώπους-ορχήστρα για να καλυφθούν οι ανάγκες, αδιαφορούν παγερά για την κάλυψη των κενών με μόνιμο προσωπικό και χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα δεκάδες θανατηφόρα περιστατικά, όπως προχθές στο Δήμο Ασπροπύργου.

Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσα ακόμα θύματα θα θρηνήσουμε ως τάξη στο βωμό της εντατικοποίησης; Ως πότε εργαζόμενοι στα 60 τους θα παίζουν κορόνα-γράμματα τη ζωή τους για ένα μεροκάματο;», τονίζει στην ανακοίνωσή της η παράταξη.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ εκφράζει τις ευχές της στον εργαζόμενο για ταχεία ανάρρωση, καλεί τον Δήμο Σκιάθου να λάβει όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και όλους τους εργαζομένους να παλέψουν για την άμεση εφαρμογή τους στους χώρους δουλειάς, συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία της 14ης Νοέμβρη.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: