ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018

Μάθε να προσέχεις την ψυχή σου, πιο πολύ από την εμφάνισή σου

Μη δίνεις τόση έμφαση στην εμφάνισή σου. Να γυμναστείς για να έχεις ωραίο σώμα, ναι να γυμναστείς αλλά όχι για να γίνεις ομορφότερος αλλά για να είσαι πιο υγιείς.

Κοιτάς να φοράς...

ωραία ρούχα για να δείχνεις πιο όμορφος. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

Κοιτάς το πως θα φτιάξεις τα μαλλιά σου, πως θα καλλωπιστείς και πως θα αρωματιστείς για να αρέσεις.

Όμως η εμφάνισή μας είναι κάτι επιφανειακό. Όλα ξεκινούν από μέσα μας.
Από την ψυχή μας. Δεν θα ήταν τόσο όμορφος κάποιος εμφανισιακά αν και το μέσα του δεν ήταν ωραίο.

Το μέσα μας εκπέμπει προς τα έξω και μας κάνει να νιώθουμε όμορφοι. Πρέπει να τα χουμε καλά με τον εαυτό μας και να μην τον ταλαιπωρούμε, γι αυτό να καλλιεργείς το είναι σου και να προστατεύεσαι από κάθε κακό.

Όπως ένα δέντρο αν πάθει κάτι στις ρίζες του και του κόψουμε τα κλαδιά άδικος κόπος, το πρόβλημα δε θα λυθεί θα υπάρχει ακόμα μέχρι να καταστραφεί ολόκληρο γι αυτό να φροντίζεις να είναι υγιέστατο από τη ρίζα του και ας μη φαίνεται. Όλα ξεκινούν από κει.

Να φροντίζεις να είσαι σωστός άνθρωπος και ειλικρινής έτσι θα έχεις και ήσυχη τη συνείδησή σου κάτι πολύ σημαντικό για την ψυχική σου γαλήνη, να κάνεις καλές πράξεις και να προσφέρεις σε κάποιον που μπορείς ότι έχει ανάγκη.

Δίνοντάς του δεν έχεις να χάσεις αντιθέτως θα νιώσεις γεμάτος.

Να διαβάζεις και βιβλία, να εμπλουτίζεις τις γνώσεις σου, να μορφώνεσαι, να ανταλλάσεις απόψεις με άλλους ανθρώπους και μη πιστέψεις ποτέ πως τα ξέρεις όλα και δεν ενδιαφερθείς να μάθεις και κάτι παραπάνω. Όσο ζει κανείς μαθαίνει.

Να είσαι με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις ευχάριστα και αυτούς που έχουν κάτι να σου προσφέρουν για να γίνεις καλύτερος ακόμα και μια απλή συμβουλή.

Να νιώθεις ευγνώμων που ξυπνάς ένα ακόμα πρωί και να απολαμβάνεις τη μέρα σου.

Να ζεις το κάθε λεπτό. Να χαίρεσαι με τα απλά καθημερινά πράγματα και να γεμίζεις την ψυχή σου με αισιοδοξία.

Να χαμογελάς. Μην αφήσεις μέρα να περάσει χωρίς να έχεις γελάσει και αν έχεις προβλήματα να σκέφτεσαι ότι κάπου, κάποτε θα βρεθεί μια λύση.

Αλλά ακόμα και αν δε βρεθεί όπως σε θέμα υγείας ας πούμε, να σκεφτείς πως εσύ έκανες ότι μπορούσες για να ξεπεραστεί και πλέον είναι γραφτό ή μια δοκιμασία για ότι γίνεται και ίσως διαρκέσει και αρκετό καιρό.

Πρέπει να μάθουμε να συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και να δεχόμαστε κάποια γεγονότα χωρίς πολλές αναλύσεις και να πράττουμε ανάλογα με τα δεδομένα της παρούσας φάσης κάθε φορά. Έτσι θα αισθανόμαστε καλύτερα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: