ΣΙΝΕ

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Τουρκία: Η λίστα της ντροπής

Μία αποκάλυψη της εφημερίδας Hürriyet με τίτλο «Η λίστα της ντροπής που θα συγκλονίσει την Τουρκία» έρχεται να καταδείξει με τον πιο θλιβερό και αξιόπιστο τρόπο σε...
ποιο σημείο έφτασε η τουρκική κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια.

Στέλεχος γνωστού δημόσιου νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης έδωσε στη δημοσιότητα κατάλογο με 115 ονόματα κοριτσιών από 12 έως και 15 ετών, τα οποία τους τελευταίους μόνο πέντε μήνες γέννησαν παιδιά, αφού οι γονείς τους τα «πάντρεψαν» με τους γνωστούς κανόνες και επιταγές του Κορανίου.

Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης αντί να ασχοληθεί με το θέμα απέπεμψε το στέλεχος του νοσοκομείου, καταδεικνύοντας με τη σειρά του πόσο ανάλγητη έχει καταστεί η τουρκική κοινωνία έναντι της συστηματικής ισλαμοποίησής της.

Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες ο κατά τον νόμο υπεύθυνος θρησκευτικών υποθέσεων, αρχιμουφτής της Τουρκίας, είχε εκδώσει «Fetfah» (σ.σ.: θρησκευτική οδηγία), δίνοντας το δικαίωμα σε γονείς να εφαρμόζουν τις επιταγές του Κορανίου, έτσι ώστε τα κορίτσια να μπορούν να παντρεύονται αμέσως μετά την εμφάνιση της πρώτης περιόδου τους και τα αγόρια μετά την ενηλικίωσή τους.

Η αποκάλυψη της λίστας της ντροπής έγινε πρωτοσέλιδο σε όλες τις εφημερίδες και πρώτο θέμα στα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, με αποτέλεσμα αιφνιδίως να ξεχαστούν πολύ σοβαρά ζητήματα, όπως το Κουρδικό και ο πόλεμος στη Συρία. Δικαιολογημένα βέβαια, διότι η αποκάλυψη αυτή είναι πραγματικός κόλαφος για τη ραγδαία ισλαμοποίηση της κοινωνίας που επιχειρεί πάση θυσία ο Ταγίπ Ερντογάν. Είναι, επίσης, προφανές πως το ζήτημα των μικρών κοριτσιών που οδηγούνται σε ισλαμικό γάμο και γέννες από πολύ τρυφερή ηλικία θα απασχολήσει πολύ σύντομα όλες τις διεθνείς οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα και οργανισμούς όπως ο ΟΗΕ και το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Αρκεί να σκεφτεί ο καθένας πως τα 115 κοριτσάκια που γέννησαν στο δημόσιο νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης είναι απλώς ένα δείγμα. Μπορεί κάποιος να φανταστεί τι συμβαίνει στις ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας, όπου οι τοπικές κοινωνίες ζουν σε καθεστώς της Σαρία.

Σημειώνεται πως ο νόμος του τουρκικού κράτους που ισχύει από την εποχή του κεμαλισμού απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ανηλίκων μέχρι και την ηλικία των 18 ετών. Όλα όσα συμβαίνουν στη σημερινή Τουρκία καλύπτονται από θρησκευτικές οδηγίες και τον νόμο της σιωπής, ο οποίος επιβάλλεται από τον τρόπο ζωής που επιτάσσει το Κοράνι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: