ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Βόλος: 43χρονος εκδιδόταν μέσω ιστοσελίδας

Αλλη μία υπόθεση μαστροπείας, αυτή τη φορά με θύμα έναν 43χρονο Αθηναίο τρανσέξουαλ, απασχόλησε χθές την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.
Στις 8 το βράδυ σε ραντεβού που κλείστηκε στον Βόλο σε μισθωμένο σπίτι ο 43χρονος δέχτηκε να παραλάβει από αστυνομικό που υποδύθηκε τον ενδιαφερόμενο το ποσό των 50 ευρώ, το χαρτονόμισμα όμως ήταν προσημειωμένο και στη συνέχεια προσήχθη στην Αστυνομία.

Από την περαιτέρω προανάκριση προέκυψε ότι ο 43χρονος είχε επισκεφτεί τον Βόλο από την Αθήνα. Θα έμενε στην πόλη για δύο μέρες σε μισθωμένο σπίτι, όπου θα έκλεινε και τα ροζ ραντεβού. Μέσω ιστοσελίδας στο ίντερνετ που έχει αποκλειστικό θέμα τις ερωτικές συνευρέσεις οι αστυνομικοί ενημερώθηκαν για τα σχέδια του μαστροπού που τον εκπόρνευε και έστησαν παγίδα. Στην Αστυνομία ο 43χρονος, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες ήταν ντυμένος γυναίκα, παραδέχτηκε ότι εκδίδεται έναντι αμοιβής αν και δεν έχει την απαιτούμενη άδεια. Εναντίον του σχηματίστηκε έκθεση για παράβαση της νομοθεσίας περί εκδιδομένων.

Η παράβαση του Νόμου περί εκδιδομένων είναι πταίσμα και γι’ αυτό ο 43χρονος αφέθηκε στη συνέχεια ελεύθερος. Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου σχημάτισε στη συνέχεια δικογραφία για μαστροπεία κατά του διαχειριστή της ιστοσελίδας, ο οποίος είναι άγνωστος και αναζητείται.

Προς το παρόν η ιστοσελίδα δεν είναι γνωστό αν είναι ελληνικών συμφερόντων ή όχι. Για ιστοσελίδες που δεν είναι ελληνικών συμφερόντων πάντως, το τοπίο για τους αστυνομικούς είναι θολό ιδιαίτερα δε όταν αφορούν σε χώρες που δεν περιλαμβάνονται στη συνθήκη Σένγκεν, ενώ απαιτείται συνεργασία μεταξύ των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών. Επισημαίνεται ότι πρόκειται για την έβδομη υπόθεση μαστροπείας που απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου από τον Νοέμβριο του 2017.

Όλες οι υποθέσεις αποκαλύφτηκαν μέσα από ιστοσελίδες του ίντερνετ που έχουν ως αποκλειστικό θέμα τις ερωτικές συνευρέσεις. Σήμερα το ίντερνετ δυστυχώς φαίνεται ότι λύνει τα χέρια των μαστροπών, οι οποίοι καταφέρνουν εύκολα να εκμεταλλεύονται άτομα που βρίσκονται σε δυσμενή οικονομική θέση και να τα εκπορνεύουν. Η πλήρης διαλεύκανση που έγινε στις 15 Μαΐου της μίας από τις υποθέσεις μαστροπείας που απασχόλησαν την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, εκείνης με δύο Ρουμάνες, συνιστά μεγάλη επιτυχία για την Αστυνομία, η οποία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα για την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της εμπορίας ανθρώπων

taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια: