ΣΙΝΕ

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Ποιο ποτό αν καταναλώνεται συχνά είναι ύποπτο για καρκίνους;

Το ισπανικό πανεπιστήμιο της Ναβάρας στην Παμπλόνα. δημοσίευσε μια μελέτη που δείχνει ότι η γνωστή σε όλους μας...
κόκα κόλα, είναι ανθυγιεινή ζαχαρούχα «βόμβα», κυρίως για τις γυναίκες, αφού φαίνεται να σχετίζεται με το καρκίνο του μαστού.

Οι Ισπανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που κατανάλωναν τακτικά αναψυκτικά τύπου Cola σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, διέτρεχαν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρκίνο του μαστού μετά την εμμηνόπαυση. Όλες οι γυναίκες που πήραν μέρος στην έρευνα ήταν μέσης ηλικίας και το δείγμα ήταν αρκετά μεγάλο.

«Οι γυναίκες αυτές δεν έπασχαν από καρκίνο του μαστού στην αρχή της μελέτης. Παρακολουθήσαμε την εξέλιξη της υγείας τους και τις ρωτήσαμε πόσο συχνά και σε ποιες ποσότητες κατανάλωναν ζαχαρούχα αναψυκτικά. Ο κίνδυνος ήταν αυξημένος στις γυναίκες που είχαν μπει στην εμμηνόπαυση. Εκατό γυναίκες αρρώστησαν κατά την περίοδο της μελέτης. Αυτές οι περιπτώσεις ήταν ιδιαίτερα συχνές στην ηλικιακή ομάδα που είχε ήδη μπει στην εμμηνόπαυση. Γι’ αυτές τις γυναίκες, υπήρξε στατιστική συσχέτιση μεταξύ του κινδύνου του καρκίνου του μαστού και της κατανάλωσης αναψυκτικών», επισημαίνει ο επικεφαλής της μελέτης, καθηγητής Andrea Romanos-Nanclares από το Πανεπιστήμιο της Ναβάρας.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια: