ΣΙΝΕ

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018

Απίστευτο: Ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου μήνυσε αστυνομία και υπουργείο – Δείτε γιατί

Τους μήνυσε όλους!

Από την Αστυνομία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μέχρι και την υπουργό κ. Γεροβασίλη! 

Ο λόγος για έναν... 64χρονο επιχειρηματία η περίπτωση του οποίου αποδεικνύει περίτρανα την αποτυχία του σχεδίου αστυνόμευσης «Περσέας», τον αποδεκατισμό των ΤΑΕ, αλλά και την αδυναμία της ίδιας της τοπικής ΕΛ.ΑΣ να ανταποκριθεί με τις δυνάμεις που διαθέτει στις πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν για την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. 
Ο κ. Εμμανουήλ Μελετάκης, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου στο Μεσοχωριό, είδε δύο φορές το ίδιο βράδυ τα άτομα που του έκλεψαν ελαιόκαρπο από το εργοστάσιό του, ενημέρωσε τηλεφωνικά δύο φορές το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, αλλά αστυνομικούς δεν είδε ούτε για… δείγμα.

«Μου έχουν κλέψει και στο παρελθόν ζώα από τον στάβλο μου. Αυτό όμως που συνέβη το βράδυ της περασμένης Κυριακής αποτελεί όνειδος για την Αστυνομία» λέει ο κ. Μελετάκης, πριν ξεκινήσει την αφήγηση των γεγονότων.

Όπως είπε στην εφημερίδα του Ηρακλείου «Πατρίς», όλα ξεκίνησαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Ο ίδιος βρισκόταν στον χώρο της επιχείρησής του, όταν άγνωστοι δράστες με δύο οχήματα του έκλεψαν 32 σακιά με ελαιόκαρπο. «Οι ελιές δεν είναι το πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «το θέμα είναι αυτό που ακολούθησε. Μου έλεγαν θα στείλουμε τα ΤΑΕ, θα στείλουν περιπολικό από τον Πύργο, αλλά κανείς δεν ήρθε. Δε ξέρω τι θα γίνει. Θα το φτάσω όσο μπορώ, γιατί πρέπει επιτέλους κάποιος να πληρώσει για ό,τι συμβαίνει. Για την αστυνόμευση που δεν υπάρχει».

Σύμφωνα με τις επισημάνσεις του 64χρονου επιχειρηματία, «όταν ήρθαν για πρώτη φορά, έκοψαν την περίφραξη του ελαιοτριβείου που βρίσκεται στην εθνική οδό και πήραν τα σακιά. Δεν με είδαν ότι τους αντιλήφθηκα. Ήμουν άρρωστος εκείνο το βράδυ, είχα γαστρεντερίτιδα και ζήτησα από τη γυναίκα μου να τηλεφωνήσει στην Αστυνομία».

Πράγματι, η σύζυγός του τηλεφώνησε στις Αρχές. «Τους είπε ότι έφυγαν με κατεύθυνση τον Πύργο ή το Ροτάσι. “Θα ειδοποιήσουμε τα ΤΑΕ”, ήταν η απάντηση που πήρε η σύζυγός μου, αλλά ποτέ δεν εμφανίστηκε κανένα τζιπ με “ειδικούς φρουρούς”, ή κάποιο άλλο περιπολικό της Αστυνομίας».

Ξέφραγο αμπέλι η ύπαιθρος μετά τον αποδεκατισμό των ΤΑΕ
Οι κλέφτες δεν κατάλαβαν ότι τους είχε δει ο ιδιοκτήτης και επέστρεψαν να κλέψουν κι άλλα τσουβάλια. «Κατέβηκα στην αυλή του ελαιουργείου και τα ίδια άτομα με τα ίδια αυτοκίνητα επέστρεψαν, γιατί θεώρησαν ότι δεν τους είχαμε δει και θα ήμασταν εύκολη λεία.Ήρθαν μετά από μιάμιση ώρα. Όταν με είδαν στην πόρτα του εργοστασίου, φυσικά, δε σταμάτησαν. Μου πάτησαν όμως την κόρνα, σαν να με κοροϊδεύαν και εξαφανίστηκαν».

Μετά τη δεύτερη επίσκεψη ο κ. Μελετάκης επικοινώνησε και πάλι με την Αστυνομία, όπως μας είπε. «Τους τηλεφώνησα και τους είπα να μην ψάχνουν προς τον Πύργο, που είχαν φύγει την πρώτη φορά. Διέφυγαν με κατεύθυνση το Μεσοχωριό.Το έκανα για να τους διευκολύνω και να ψάξουν στη σωστή κατεύθυνση. Η απάντησή τους ήταν και πάλι η ίδια. “Θα ενημερώσουμε τα ΤΑΕ” μου είπαν, αλλά η ίδια ήταν και η αντιμετώπιση. Δεν εμφανίστηκε ποτέ κανένα περιπολικό, κανένας αστυνομικός».

Βρήκαν εκείνοι το ένα όχημα
Την επόμενη ημέρα και αφού δεν είχε εμφανιστεί κανείς αστυνομικός, όπως καταγγέλλει ο 64χρονος, ο ίδιος και η γυναίκα του εντόπισαν το ένα όχημα που χρησιμοποιήθηκε για την κλοπή των τσουβαλιών με τις ελιές. «Ήταν ένα όχημα που είχε κλαπεί. Η Αστυνομία ήρθε μετά από μιάμιση ώρα στο σημείο που ήμασταν».

Ο κ. Μελετάκης για την απόφασή του να μηνήσει την ΕΛ.ΑΣ και το Υπουργείο τόνισε: «Το έκανα γιατί είχα ακούσει ότι έχουν σχέδια αστυνόμευσης για την ύπαιθρο. Ότι θα υπάρχουν αστυνομικοί και ΤΑΕ στους δρόμους. Πού είναι όμως όλοι αυτοί;»

Τι λέει η Αστυνομία
Πηγές από την Αστυνομία επιβεβαιώνουν την καταγγελία του κ. Μελετάκη, τονίζουν όμως ότι περιπολικό από τον Πύργο ακολούθησε το δρομολόγιο που τους υπέδειξε ο 64χρονος την πρώτη φορά. Οι ίδιοι αστυνομικοί επιβεβαιώνουν επίσης ότι δεν εμφανίστηκε ποτέ αστυνομικός στο Μεσοχωριό.

«Εκείνη την ημέρα και τη συγκεκριμένη ώρα ήταν στο Τμήμα δύο αστυνομικοί. Ο ένας πήρε το περιπολικό και ακολούθησε τη διαδρομή που του υποδείχθηκε. Ήταν μόνος. Εάν είχε να αντιμετωπίσει ένοπλους κακοποιούς θα ήταν μόνος. Είχε ενημερώσει όσους είχαν βάρδια για τον «Περσέα» να έρθουν προς Πύργο. Από ό,τι γνωρίζουμε τα άτομα που ήταν βάρδια για τον «Περσέα» ήταν στη Βιάννο ή στην Άρβη. Φανταστείτε πόση ώρα χρειάζεται να πάει το περιπολικό προς τον Πύργο».Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι εκείνο το βραδυ δεν υπήρχε περιπολία ΤΑΕ στην ύπαιθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: