ΣΙΝΕ

Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Mελομακάρονα με φιστίκι Αιγίνης

Τραγανά απ' έξω, τρυφερά στο εσωτερικό τους. Αυτά είναι τα πιο λαχταριστά μελομακάρονα που θα δοκιμάσεις ποτέ!

Συστατικά


Για την ζύμη:

1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 gr σιμιγδάλι ψιλό
400 gr χυμός πορτοκαλιού
400 gr σπορέλαιο
180 gr ελαιόλαδο
50 gr άχνη ζάχαρη
1/2 κ. γλυκού γαρίφαλο
2 κ. γλυκού κανέλα
1/4 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κ. γλυκού baking soda
ξύσμα από δύο πορτοκάλια

Για το σιρόπι:
500 gr νερό
800 gr ζάχαρη
150 gr μέλι
3 ξυλάκια κανέλας
3 ολόκληρα γαρίφαλα
1 πορτοκάλι

Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα, το πορτοκάλι κομμένο στα δύο και τα γαρίφαλα σε δυνατή φωτιά.

Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, αφαίρεσέ το από την φωτιά, πρόσθεσε το μέλι, ανακάτεψε καλά τα υλικά και άφησε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς στον αέρα και σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το σιμιγδάλι.

Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε καλά τον χυμό πορτοκαλιού με το σπορέλαιο, το ελαιόλαδο, την άχνη ζάχαρη, την σκόνη γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου, την baking soda και το ξύσμα πορτοκαλιών.

Πρόσθεσε το υγρό μείγμα σε εκείνο με το αλεύρι και ανακάτεψε πολύ σύντομα μέχρι να ενωθούν.

Πάρε μία κοφτή κουταλιά από την ζύμη και πλάσε σε κυλινδρικό σχήμα, έπειτα πάτησέ την για να γίνει οβάλ.

Τοποθέτησε τα μελομακάρονα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να σκουρύνουν.

Ρίξε τα καυτά μελομακάρονα στο κρυωμένο σιρόπι για 10 δευτερόλεπτα και άφησέ τα σε μια σχάρα να σουρώσουν.

Πασπάλισε τα μελομακάρονα με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης, καρύδια, κανέλα ή και επιπλέον μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: