Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Με ρεκόρ ψήφων (235) εξελέγη νέα Πρόεδρος της Βουλής.

Με ρεκόρ ψήφων, (235) ψήφοι, εξελέγη πριν λίγο, πρόεδρος της Βουλής, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου.
To προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο...
πρώην πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σημειώνεται ότι είναι η δεύτερη γυναίκα Πρόεδρος του ελληνικού κοινοβουλίου, μετά την Άννα Ψαρούδα Μπενάκη καθώς και η νεότερη στην ιστορία της Βουλής.

Ειδικότερα, και σύμφωνα με το αποτέλεσμα της μυστικής ψηφοφορίας 235 βουλευτές ψήφισαν τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, 61 βουλευτές ψήφισαν λευκό ενώ στην κάλπη βρέθηκαν και 2 άκυρα ψηφοδέλτια.

Από την ψηφοφορία απουσίαζαν ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, που βρίσκεται κλινήρης λόγω δηλητηρίασης, και ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, ο εκτελών χρέη προσωρινού προέδρου Ιωάννης Τραγάκης κάλεσε την κ. Κωνσταντοπούλου να καταλάβει την έδρα επισημαίνοντας ότι η κ. Κωνσταντοπούλου εκλέγεται Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων.

Την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να είναι η Ζωή Κωνσταντοπούλου η νέα πρόεδρος της Βουλής είχαν στηρίξει οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

newsrebel

ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...