Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Η συμβουλή του Μητσοτάκη στον Μεϊμαράκη

Οδηγίες προς τους... εν αναμονή πρωθυπουργούς έδωσε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη όλο το βράδυ στο σπίτι του στα Χανιά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με το Βηματοδότη, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί δεδομένη την πρωτιά της ΝΔ και άρα τη συνέχιση του κ. Μεϊμαράκη στην ηγεσία της ΝΔ. Δεύτερον, τον συμβούλευσε να λέει παντού και πάντοτε την... αλήθεια: «Θα λες την αλήθεια, μπορεί καμιά φορά αυτή η αλήθεια να πικράνει κόσμο, αλλά να μην πτοείσαι γιατί μακροπρόθεσμα η αλήθεια είναι αυτή που κερδίζει» του είπε και τον συμβούλευσε να αποφεύγει τις ψεύτικες υποσχέσεις που δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν. 

Εν συνεχεία ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε και το σύνθημα «Να τος, να τος ο πρωθυπουργός» που ακούστηκε στην Κρήτη κατά την περιοδεία του κ. Μεϊμαράκη: «Θα σου πω μια ιστορία για να δεις πόση σημασία έχει αυτό το σύνθημα. Οταν ο Γεώργιος Παπανδρέου έφευγε από τη γενέτειρά του το Καλέντζι Αχαΐας, οι συγχωριανοί του φώναζαν "να τος, να τος ο πρωθυπουργός" και τον παρότρυναν να γυρίσει πίσω μόνον ως πρωθυπουργός. Ο Παπανδρέου τους χαιρετούσε χωρίς να τους απαντά, οπότε σε κάποια στιγμή, όταν τα συνθήματα πολλαπλασιάστηκαν, τους είπε: "Ακούστε, πατριώτες. Αν γυρίσω πίσω στο χωριό και δεν είμαι πρωθυπουργός, να ξέρετε ότι η ευθύνη δεν ήταν δική μου"». Και έπεσε βεβαίως γέλιο, με την κόρη του κ. Μεϊμαράκη Ελίνα να λέει στον πατέρα της: «Το άκουσες;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...