Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

Λαχτάρησε τον Βόλο σεισμός 4R κοντά στο λιμάνι

Ταρακουνήθηκε για τα καλά ο Βόλος και η γύρω περιοχή στις 11.45 σήμερα το πρωί από σεισμική δόνηση στον όρμο του λιμανιού του Βόλου, ...
μεγέθους 4 R και με εστιακό βάθος μόλις 5 χλμ.

Ο σεισμός, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, έγινε στο ίδιο σημείο που καταγράφηκε και την περασμένη Τρίτη άλλoς σεισμός 2,9 R και μάλιστα με κοινό στοιχείο την πρωινή ώρα (εκείνος 07.06 και σήμερα 11.45) αλλά και το ίδιο χαμηλό εστιακό βάθος των 5 χιλιομέτρων.

Στη φωτογραφία διακρίνεται η καταγραφή του σημερινού σεισμού από τον σεισμογράφο που έχει στη Μαγνησία (Νεοχώρι) το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.


Η καταγραφή έχει ως εξής:
Χρόνος γένεσης: 20/05/2016 08:45:33 (GMT)
Τοπικό Μέγεθος (ML): 4.0
Γεωγραφικό Πλάτος: 39.2896°
Γεωγραφικό Μήκος: 23.0015°
Εστιακό Βάθος: 5 χμ

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό – Μεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ εντοπίζεται 8 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της περιοχής Αγριά, ενώ το εστιακό βάθος ορίζεται στα 2 χιλιόμετρα.

Η δόνηση, με διάρκεια και κλιμάκωση, έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Βόλο, προκαλώντας ανησυχία και πτώσεις αντικειμένων από ράφια κ.α.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...