Αναβαθμίζονται τα προϊόντα μανιταριών του Μουσείου
Μία σημαντική συμφωνία υπέγραψαν
πριν λίγες μέρες το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Τμήμα Διατροφής
και Διαιτολογίας του...
ΤΕΙ Θεσσαλίας. Η συμφωνία αφορά την ποιοτική αναβάθμιση των προϊόντων μανιταριών του Μουσείου αλλά και την ανάδειξη της διατροφικής τους αξίας, μέσα από την προβολή «ισχυρισμών διατροφής και υγείας» που διαθέτουν τα προϊόντα.
Πρόκειται ουσιαστικά για ένα
ορθολογικό επανασχεδιασμό των προϊόντων, ο οποίος διατηρεί στο ακέραιο τη
μοναδική γεύση των μανιταριών ενώ ταυτόχρονα επαυξάνει τις βιολειτουργικές τους
ιδιότητες, καθώς και εκείνες των υπολοίπων πρώτων υλών.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhpS6OlBxcCNhVCogC08iE84Ay9soEyE0irMWYxpTKJgjgxqUHekwqs5LrfV7ZfwA-Bw4-POdKYSgXqMd_Xp6gmF1SbDnBGlIi9YSXGvYKXs5FKKEAqR7uORn8vV7rLbnKVp0UhCorBXJs/s320/%25CE%25A7%25CF%2581%25CF%2585%25CF%2583%25CF%258C%25CF%2582+%25CE%2592%25CF%2589%25CE%25BB%25CE%25AF%25CF%2584%25CE%25B7%25CF%2582+%25CF%2583%25CE%25B5+%25CE%25BB%25CE%25AC%25CE%25B4%25CE%25B9.jpg)
Ταυτόχρονα, μέσα από τη συμφωνία
αυτή, προχωρά η παραγωγή από το Μουσείο 20 νέων πρωτοποριακών προϊόντων
μανιταριών, ενώ επίσης προβλέπεται, πάντα υπό την καθοδήγηση του ίδιου Τμήματος,
η επέκταση του Μουσείου Μανιταριών με μία νέα πτέρυγα που αφορά τη μεγάλη και
μάλλον άγνωστη διατροφική αξία αυτού του ανεπανάληπτου καρπού της φύσης.
Η επιστημονικά υπεύθυνη αυτού του
προγράμματος είναι η κυρία Όλγα Γκορτζή, Πρόεδρος του Τμήματος Διατροφής και
Διαιτολογίας και Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του ΤΕΙ Θεσσαλίας.
Να σημειώσουμε τέλος, ότι το Μουσείο
διαθέτει αυτή τη στιγμή πάνω από 50 είδη προϊόντων μανιταριών και τρούφας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...