Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017

Λ. Αυγενάκης για Συμφωνία CETA: Ποιους κοροϊδεύετε Κε Αποστόλου & Κε Τσιρώνη; «ΠΑΝΙΚΟΣ, ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΔΙΓΛΩΣΣΙΑ»

Μετά τη σύναψη της Εμπορικής Συμφωνίας CETA μεταξύ της Ε.Ε. – Καναδά, συνεχίζεται η διγλωσσία των στελεχών της Κυβέρνησης για το θέμα της φέτας. Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός ...
Ευρωπαϊκών Θεμάτων κ. Γ. Κατρούγκαλος επιχειρηματολόγησε υπέρ της υπερψήφισης της συμφωνίας ενώπιον όλων των ευρωβουλευτών.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δια του αρμοδίου τότε Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Γιώργου Σταθάκη, υπερψήφισε τη συμφωνία στο Συμβούλιο Υπουργών όταν η συμφωνία πήγε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την καταψήφισαν. Τώρα η Κυβέρνηση δεσμεύεται ότι θα ψηφίσει ΝΑΙ στο ελληνικό Κοινοβούλιο.

Εντωμεταξύ:
Στις 13-6-2016, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.  Ευάγγελος Αποστόλου, δίνει τη  διαβεβαίωση ότι «το όνομα της φέτας είναι απολύτως κατοχυρωμένο στην ευρωπαϊκή αγορά».

Στις 15-2-2017, ημέρα ψήφισης της εμπορικής συμφωνίας ΕΕ-Καναδά (CETA) από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο κ. Υπουργός επιμένει ότι είναι «θωρακισμένη η φέτα στο πλαίσιο της CETA», υποστηρίζοντας ότι η σημερινή κυβέρνηση κατάφερε «μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις να διασφαλίσει ότι μετά την μεταβατική περίοδο των 5 χρόνων, ο όρος φέτα δεν θα χρησιμοποιείται από κανένα λευκό τυρί ιδιαίτερα στις δύο συγκεκριμένες συμφωνίες, που είναι η συμφωνία με τη Νότιο Αφρική και τον Καναδά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...