Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

Η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε για την Αγιά Σοφιά, δεν θα γίνει τζαμί

Αρνητική ήταν η απόφαση της τουρκικής Δικαιοσύνης, επί της προσφυγής, με την οποία εζητείτο η Αγιά Σοφιά απο Μουσείο να μετατραπεί σε τζαμί, όπως μεταδίδει η...
ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία, Μαρία Ζαχαράκη.

Η προσφυγή για τη μετατροπή του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO έγινε το 2015, από την τουρκική Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Προστασία Ιστορικών Μνημείων και Περιβάλλοντος».

Η ίδια οργάνωση είχε προσφύγει στην Πρωθυπουργία το 2004, ζητώντας νομοθετικές τροποποιήσεις ώστε η Αγιά Σοφιά να ανοίξει ως τέμενος, όμως δεν είχε λάβει καμία απάντηση.

Όταν το 2005, η ίδια οργάνωση, προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο είχε απορρίψει το αίτημά της και δέκα χρόνια αργότερα, το 2015 ακολούθησε η προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο, με την αναφορά ότι η άρνηση του αιτήματος για μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί παραβιάζει τη θρησκευτική ελευθερία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...