Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2019

Απάτη με ψεύτικες νύφες για κοτσονάτους ηλικιωμένους

Οι επιτήδειοι έστησαν μια πειστική απάτη διαφημίζοντας στην πλούσια ατζέντα τους προξενιό με υποψήφιες που είχαν όλο το «πακέτο»: καλοστεκούμενες χήρες που είχαν...
κληρονομήσει τεράστια ποσά από ασφαλιστικά συμβόλαια του μακαρίτη και υπόσχονταν τον τέλειο γάμο στον ηλικιωμένο που ήθελε να ξαναφτιάξει τη ζωή του!

Προϋπόθεση για την πρόσβαση στην ατζέντα του γραφείου ήταν να καταβάλουν προκαταβολή που έφτανε και σε μερικές χιλιάδες ευρώ, αναλόγως το θύμα! Στην πορεία οι ηλικιωμένοι με την κουτσουρεμένη σύνταξη που περίμεναν εναγωνίως να λύσουν το πρόβλημα της ζωής τους διαπίστωναν ότι η μέλλουσα σύζυγος τούς είχε «στο περίμενε», παρότι τα χρήματά τους είχαν μπει στις τσέπες των μελών του κυκλώματος!

Κάποιοι απευθύνθηκαν στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Χανίων, που διασταύρωσαν τα στοιχεία και διαπίστωσαν ότι η υπόσχεση για προξενιό ήταν μια καλοστημένη κομπίνα.

Οι αστυνομικοί ερευνούν τουλάχιστον τέσσερα άτομα και την υπεύθυνη του γραφείου συνοικεσίων, η οποία έχει απασχολήσει ξανά τις Αρχές. Μάλιστα, σε μια περίπτωση παρουσιάστηκε η ίδια ως... υποψήφια νύφη, πάντοτε με την απαραίτητη προκαταβολή!

Η διαλεύκανση της υπόθεσης (ξεκινά από το 2017) θα γίνει σύντομα, αφού έχουν διερευνηθεί οι περισσότερες καταγγελίες και αναμένονται ανακοινώσεις.