Σάββατο 16 Μαρτίου 2019

Όχι στη διδασκαλία της δήθεν «μακεδονικής» γλώσσας ...

Του Απόστολου Τσένη *

Θυμίζω ότι παρά την άρνηση του πρύτανη του ΠΑΜΑΚ, ο κ. Γαβρόγλου παρέπεμψε, στην επιστημονική κοινότητα, το αίτημα που...

διατύπωσε το «Ουράνιο Τόξο», για διδασκαλία της «μακεδονικής» γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. 

Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών παράγει ήδη απόνερα και τα παράγει ενδεχομένως νωρίτερα απ’ ό,τι κάποιοι είχαν προβλέψει.

Αποτελούσε τεράστιο σφάλμα η επίσημη αναγνώριση από τη χώρα μας «μακεδονικής» γλώσσας και «μακεδονικής» εθνότητας.

Η γειτονική Βουλγαρία, η οποία ήταν από τις πρώτες χώρες που είχε αναγνωρίσει τα Σκόπια με το παλιό συνταγματικό τους όνομα, δεν αναγνώρισε ποτέ την ύπαρξη διακριτής «μακεδονικής» γλώσσας.

Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Κοτζιάς με μεγάλη άνεση αναγνώρισαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών διακριτή «μακεδονική» εθνότητα με τα δικά της διακριτά πολιτιστικά χαρακτηριστικά.

Δεν μου κάνει λοιπόν εντύπωση αυτό που είπε ο κ. Γαβρόγλου, διότι ανήκει στη συνομοταξία των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που ήθελαν η γειτονική χώρα το 2008 να ονομάζεται «Μακεδονία», σκέτο.

Ανήκει δηλαδή στη συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία τελικά επέβαλε τη θέση της, στην εξωτερική πολιτική της χώρας.

Μια συνιστώσα η οποία θεωρούσε ότι όλες οι ελληνικές ευαισθησίες γύρω από το ζήτημα της ονομασίας είναι ξεπερασμένες, ακροδεξιές, λαϊκίστικες, γραφικές, βάζοντας έτσι απέναντί τους το 70% της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο διαφωνεί σήμερα με αυτή τη συμφωνία.

#fygete
#Ελλάδα_Μπορούμε

* Ο Απόστολος Τσένης, είναι Αξκός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στο Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...