Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019

Ποιες είναι οι αθόρυβες μέρες στην Βαυαρία;

Υπάρχουν εννέα επονομαζόμενες “ήσυχες μέρες” στη Βαυαρία, όπου εφαρμόζεται μια γενική απαγόρευση του χορού. Σήμερα, λόγω της λεγόμενης Aschermittwoch,...
6.3.2019, από τις 02:00 έως τις 24:00 είναι σε ισχύ η συγκεκριμένη απαγόρευση.
Τι δεν μπορείτε να κάνετε;
Στις ήσυχες αργίες, δημόσια γεγονότα ψυχαγωγίας που δεν αντικατοπτρίζουν τη σοβαρότητα της αντίστοιχης σιωπηρής ημέρας δεν επιτρέπονται. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τη μουσική σε εστιατόρια, κλαμπ ή ντίσκο. Μετά από μια αλλαγή στο νόμο, είναι πλέον δυνατόν να “γιορτάσουμε” στις πιο ήσυχες διακοπές μέχρι τις 2 το πρωί.

Στη συνέχεια, τα κλαμπ μπορεί να παραμείνουν ανοιχτά, αλλά πρέπει να μειώσουν τη μουσική και να σας βγάλουν από την πίστα. Οι συμμετέχοντες σε καζίνο μεταξύ σας γνωρίζουν ήδη: Πάρκα διασκέδασης όπως αίθουσες τυχερών παιχνιδιών έχουν την ίδια απαγόρευση επίσης.
Τι μπορείτε να κάνετε παρά την απαγόρευση του χορού;

Οι συναυλίες και άλλες μουσικές εκδηλώσεις αξιολογούνται ξεχωριστά. Αν αντιστοιχούν στον χαρακτήρα μιας σιωπηρής ημέρας, επιτρέπονται. Οι κλασσικές συναυλίες είναι συνήθως εύκολο να πραγματοποιηθούν. Για ποπ μουσική, τζαζ ή ποπ εξαρτάται από το ρεπερτόριο που παίζεται. Ο διοργανωτής πρέπει να έχει λάβει σχετική έγκριση.

Και τι γίνεται με ένα ιδιωτικό πάρτι όπως οι γάμοι; Εδώ είστε πάντα στην ασφαλή πλευρά, αν προσκαλέσετε τους επισκέπτες και δεν έχουν όλοι πρόσβαση, επειδή η απαγόρευση του χορού ισχύει για δημόσιες εκδηλώσεις. Αν έχετε αμφιβολίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε πρώτα με το τμήμα διοίκησης περιοχής.
Ποιες είναι οι “Αθόρυβες Μέρες” στη Βαυαρία
Aschermittwoch – 6.3.2019
Gründonnerstag – 18.4.2019
Karfreitag, Karsamstag – 19./20.4.2019 – από τις 00:00 έως τις 24:00
Allerheiligen – 1.11.2019
Volkstrauertag – 17.11.2019
Buß- und Bettag – 20.11.2019
Totensonntag – 24.11.2019
Heiligabend – 24.12.2019 – από τις 14:00 μέχρι τις 24:00

Γιατί υπάρχει απαγόρευση του χορού;

Το Υπουργείο Εσωτερικών της Βαυαρίας δικαιολόγησε τη νομική ρύθμιση ως εξής: “Στις ήσυχες μέρες απαγορεύονται δημόσιες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, οι οποίες δεν αντιστοιχούν στον σοβαρό χαρακτήρα αυτών των ημερών”.

Περισσότερα: ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...