Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου στην Παλιουριά Γρεβενών (19-5-2019) - Εικόνες

-Πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή (19-5-2019) και ώρα 11.30΄ στην Παλιουριά Γρεβενών εκδήλωση για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η όλη εκδήλωση έγινε με τον απαιτούμενο σεβασμό προς τις 353.000 αδικοχαμένες ψυχές.

-Στο χώρο του μνημείου που βρίσκεται δίπλα στην εκκλησία του πολιούχου μας, Αγίου Νικολάου, έγινε επιμνημόσυνη Δέηση, παρουσία αρκετών κατοίκων και φίλων.
-Ακολούθησαν σύμφωνα με το πρόγραμμα, ↴↴↴
κατάθεση στεφάνων από επισήμους και φορείς της τοπικής κοινωνίας, ενός λεπτού σιγή, ανάκρουση Εθνικού Ύμνου και σύντομοι χαιρετισμοί.
-Ακολούθησε η κεντρική ομιλία από την συγχωριανή μας κ. Κυριαζίδου Γεωργία, Εκπαιδευτικός της Δ/νσης Εκπαίδευσης Γρεβενών, με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου»

-Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μοιρολόγι από την κ. Ντατσή - Κυριαζίδου Βάσω και ποντιακά τραγούδια από την χορωδία του Συλλόγου που σχετίζονται με την γενοκτονία.

-Μετά το πέρας της εκδήλωσης μοιράστηκαν στους παρευρισκομένους ποντιακά εδέσματα.

-Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους αρκετοί συμπατριώτες μας και κάτοικοι της γύρω περιοχής. Επίσης παρευρέθηκαν και κατέθεσαν στεφάνια οι: Βουλευτής Γρεβενών κ. Μπγιάλας Χρήστος, ο δήμαρχος Δεσκάτης κ. Καραστέργιος Δημήτριος, εκπρόσωποι Αστυνομίας - Πυροσβεστικής, Δ/νσης Εκπαίδευσης Γρεβενών, ο εκπρόσωπος 1ης γενιάς των ποντίων στην Παλιουριά κ. Παύλος Πουλατσίδης, ο πρόεδρος του Τοπικού Διαμερίσματος Παλιουριάς, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού - Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παλιουριάς "Η Βουνάσα" κ.ά που είναι στο παρακάτω φωτογραφικό άλμπουμ.-



-Ακολουθούν ενδεικτικές εικόνες
-Σύντομα θα συμπληρωθεί στην παρούσα ανάρτηση βίντεο και η ομιλία από την εκδήλωση... opaliouriotis.gr































































































Πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...