Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

Τι 30 τι 40 τι 50 …!!! * Γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Έχει γίνει πολύς λόγος για τους 36 χρονών και άνω παίχτες του φετινού Μundobasket . Άλλα και γενικότερα , οι περισσότεροι όταν αναφέρονται σε αθλητές που πάτησαν τουλάχιστον τα 34 , μιλάνε σαν να πρόκειται για...
τελειωμένους βετεράνους – παλαίμαχους . Οι πιο πολλοί Έλληνες δημοσιογράφοι βέβαια δεν έχουν παίξει μπάλα ούτε στην αλάνα της γειτονιάς τους . Οπότε δεν μπορούν να καταλάβουν , πως όταν ένας επαγγελματίας αθλητής αποφασίζει να μπει στο παρκέ , ιδιαίτερα ενός mundobasket , σημαίνει ότι είναι είναι σε πολύ καλή κατάσταση , αλλιώς δε θα το διακινδύνευε . Έτσι λοιπόν , ο κάθε Βαρεχάο , Μπαρμπόσα και όποιος άλλος μας έδωσε μαθήματα μπάσκετ και συμπεριφοράς , πριν κατέβει να παίξει έκανε σκληρή προετοιμασία σωματική και πνευματική . Έτσι , καλά θα κάνουμε να προσέχουμε πριν μιλήσουμε για τιμημένα γηρατειά κ.λ.π.

Ο άνθρωπος έχει εξελιχθεί και ιδιαίτερα οι συνθήκες του επαγγελματικού αθλητισμού έχουν αλλάξει , ώστε να μπορούν παιχταράδες όπως ο Τζινόμπιλι , ο Βαρεχάο , ο Luis Scola και οι υπόλοιποι , να παίζουν σε top επίπεδο τουλάχιστον μέχρι τα 38 .

Άλλωστε ο πρώτος διδάξας Λάμπρος Κωνσταντάρας μας ενημέρωσε από καιρό ότι στη σύγχρονη εποχή δεν έχουν και τόσο πολύ σημασία οι ηλικίες .

Τι 30 , τι 40 , τι 50 λοιπόν … !!!

Υ.Γ. Οι δύο αγαπημένες μου ομάδες Αυστραλία και Γαλλία , μας πρόσφεραν το καλύτερο ως τώρα αγώνα του μουντομπάσκετ . Ωραία θα ήταν να τους ξαναδούμε στο τελικό της Κυριακής και πριν από αυτόν να δούμε έναν μικρό τελικό ανάμεσα σε Αργεντινή και Ισπανία . Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον …

Vamos ..!!!


Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...