Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Εννέα συνολικά οι νεκροί στην Ελλάδα - Τρεις το τελευταίο 24ωρο

Στους εννέα έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας. Το τελευταίο θύμα προέρχεται από... την Αθήνα, αλλά μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστά περισσότερα στοιχεία. Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, οι άλλοι δύο νεκροί ήταν από την Αθήνα και την Κοζάνη.

Η λίστα των νεκρών μεγάλωσε το πρωί της Παρασκευής όταν και ανακοινώθηκε ο θάνατος του 86χρονου άνδρα που διέμενε στη Δαμασκηνιά Κοζάνης και παρουσίασε τα συμπτώματα της νόσου πριν από μία εβδομάδα αλλά μετά από επιδείνωση των συμπτωμάτων από την πέμπτη ημέρα δεν άντεξε και έχασε τη μάχη για τη ζωή. Ο 86χρονος είναι το δεύτερο θύμα από τον κορονοϊό στο συγκεκριμένο χωριό μετά τον 90χρονο πατέρα του αρχικού φορέα του χωριού.

Ο θάνατος του δεύτερου άνδρα ηλικίας 80 ετών έγινε γνωστός το μεσημέρι. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παμακάριστος» κι έδινε μάχη αρκετές μέρες με τον ιό. Για το 9ο θύμα που ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας δεν υπάρχουν ακόμη στοιχεία, πέραν του ότι διέμενε στην Αθήνα.

Κορονοϊός στην Ελλάδα: 31 νέα κρούσματα – Συνολικά φθάνουν τα 495, 20 διασωληνωμένοι, 3 νεκροί το τελευταίο 24ωρο

Στους 9 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας όπως ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, καθώς το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους δύο άνδρες από την Αθήνα και ένας στην Κοζάνη. Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί 495 σε ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31.

Τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την απογευματινή ενημέρωση του υπουργείο Υγείας. Τα νέα κρούσματα είναι 31 και συνολικά οι περιπτώσεις του Covid-19 στη χώρα μας είναι
Την ίδια ώρα, οκτώ νεκρούς μετρά η Ελλάδα από τον κορονοϊό. Το τελευταίο θύμα είναι ένας άνδρας, 80 ετών, που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Παμμακάριστος

To κύριο μήνυμα: MENΩ ΣΠΙΤΙ με ελαφρά συμπτώματα
"Παραμένουμε εντός των προβλέψεων και ακριβή εικόνα θα έχουμε σε δυο εβδομάδες. Οι προβλέψεις παραμένουν σταθερές για την πορεία της νόσου στην πατρίδα μας Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα," τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

«Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε»

«Δεν μπορεί να έχουμε περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα», τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τσιόδρας. «Το ελάχιστο που μπορείτε να κάνετε είναι να μην έρθετε με κανέναν σε επαφή εκεί που ταξιδεύετε. Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ», συμπλήρωσε ακόμη.

«Δεν είναι διακοπές. Αυτές οι συμπεριφορές δυσκολεύουν την προσπάθειά μας. Πόσες φορές πρέπει άραγε να το ξαναπώ», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας

Ο 80χρονος άντρας, που έπασχε από σοβαρό υποκείμενο νόσημα, είχε χρόνια προβλήματα υγείας.

Μέσος όρος ηλικίας των ασθενών τα 72 έτη

Νωρίτερα σήμερα είχε γίνει γνωστό ότι κατέληξε μετά από επιπλοκές της λοίμωξης του κορονοϊού άνδρας ηλικίας άνω των 85 ετών που νοσηλευόταν στο «Μαμάτσειο» νοσοκομείο της Κοζάνης και έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...