Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός, μεγάλη προσοχή: Αυτός είναι ο τρόπος εξάπλωσης που δεν γνωρίζαμε

O κορονοϊός συνεχίζει την εξάπλωσή του με ραγδαίους ρυθμούς με τους επιστήμονες να φτάνουν σε μια νέα, σοκαριστική ανακάλυψη, σχετικά με τον τρόπο διάδοσης του.

Η χειρουργός-οφθαλμίατρος, τέως πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής Κωνσταντίνα Κουφαλά αναφέρει χρήσιμα στοιχεία από τις οδηγίες της Αμερικανικής Ακαδημίας Οθφαλμολογίας προκειμένου ο κορονοϊός να πλήξει όσο τον δυνατόν λιγότερους.

Η ομιλία, το βήξιμο, το φτάρνισμα ή ακόμη και το γέλιο σε κοντινή απόσταση από ένα άτομο, μπορεί να ψεκάσουν τα σωματίδια και να μεταδοθεί ο κορονοϊός από το στόμα ή τη μύτη τους στο πρόσωπο ενός άλλου προσώπου, το οποίο θα τα εισπνεύσει, πιθανότερα από το στόμα ή τη μύτη.

Ένας νέος τρόπος εξάπλωσης του κορονοϊού προκαλεί ανησυχία.

Κάποιος μπορεί επίσης να μολυνθεί αγγίζοντας κάτι που έχει τον κορονοϊό – όπως τραπέζι ή πόμολο – και στη συνέχεια πιάνοντας το πρόσωπο ή τρίβοντας τα μάτια του.

Αλλά μπορούν επίσης να εισέλθουν και στα μάτια, και η ασθένεια να εξαπλωθεί από τα δάκρυα.



πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...