Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

Κατώτατος μισθός στα 750 ευρώ: Έρχονται νέες αποφάσεις από την κυβέρνηση

Σημαντικές αποφάσεις δεν αποκλείεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση πολύ σύντομα, καθώς μπορεί να δούμε μέχρι και τον κατώτατο μισθό να «αγγίζει» σχεδόν τα 750 ευρώ.

Συγκεκριμένα,...(4/10) κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2022, τη στιγμή που ήδη η αύξηση έχει γίνει από το καλοκαίρι.
Μεταξύ των νέων μέτρων, προβλέπεται η αύξηση 2% του κατώτατου μισθού. Έτσι, ο κατώτατος μισθός από 650€ που είναι σήμερα θα πάει στα 663€.

Το εν λόγω μέτρο θα τεθεί σε ισχύς από 1.1.2022. Σημειώνεται, δε, ότι εξετάζεται η αύξηση 12% του κατώτατου μισθού, ώστε να φθάσει τα 743 €.

Ακόμα, προβλέπεται πάγωμα της εισφοράς αλληλεγγύης για το προσεχές έτος, ενώ θα διατηρηθεί η μείωση στις ασφαλιστικές εισφορές για εργαζομένους και εργοδότες.

Τα… μηνύματα Χατζηδάκη

Προσδοκίες για διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού μέσα στο 2022 δημιούργησε άλλωστε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Από την αρχή του χρόνου θα ξεκινήσει η νέα διαδικασία για τον κατώτατο, η οποία θα διαμορφωθεί κατά τον νόμο μέσα στους πρώτους μήνες του 2022. Η κυβέρνηση αφού λάβει υπόψη τις σχετικές εισηγήσεις εργοδοτών -εργαζομένων και αρμόδιων φορέων θα τοποθετηθεί έχοντας ως βούληση στον κατώτατο μισθό να υπάρξει αντανάκλαση αυτού που είπα μιλώντας για κοινωνικό μέρισμα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς η αύξηση θα γίνει σε δυο δόσεις και θα συμπεριλαμβάνεται ένα νέο πακέτο στήριξης που θα πηγάζει από την υψηλότερη ανάπτυξη.

Η αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού θα ξεκινήσει, όπως είναι γνωστό, την 1η Ιανουαρίου 2022, οπότε και θα αυξηθεί κατά 2% από τα 650 ευρώ στα 663 ευρώ [ήτοι 569,39 ευρώ (καθαρά)].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...