Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2021

Αμίαντος Τέλος για το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ.

Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαίρεσης κτιρίου με στοιχεία από αμίαντο στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.


Το έργο της αποξήλωση των στοιχείων που περιέχουν αμίαντο, αλλά και... της αποξήλωσης των μη αμιαντούχων στοιχείων και τη βαφή της επικάλυψης της στέγης του κτηρίου του σταθμού αιμοδοσίας εγκρίθηκε από τη Μητροπολιτική Επιτροπή Θεσσαλονίκης τον Απρίλιο του 2021

Αρχές Νοεμβρίου στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με το Γ.Ν.Θ Άγιος Παύλος, υπογράφηκε μεταξύ της Αντιπεριφερειάρχη Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλας Πατουλίδου και του αναδόχου η σύμβαση του έργου «ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟ ΑΜΙΑΝΤΟ ΣΤΟ Γ.Ν.Θ. “ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ», προϋπολογισμού 132.000 ευρώ.

Το έργο εκτελείται από το Τμήμα Κατασκευών Έργων Δομών Περιβάλλοντος της Υποδιεύθυνσης Δομών Περιβάλλοντος, Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Οι εργασίες περιλαμβάνουν:

1. Αποξήλωση στοιχείων από αμίαντο

2. Καθαίρεση όλων των στοιχείων άοπλου και οπλισμένου σκυροδέματος

3. Απομάκρυνση του αμιάντου σε αδειοδοτημένο χώρο του εξωτερικού και θα εκτελεστούν σύμφωνα με τους όρους της Διακήρυξης και των Τευχών Δημοπράτησης.

H Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε χαρακτηριστικά”

Πίσω από τους τοίχους των νοσοκομείων, πίσω από τις κλειστές πόρτες δίνονται συγκλονίστηκες μάχες! Γιατροί, νοσηλευτές διοικητικοί και επιστήμονες παλεύουν για να σώσουν ζωές.

Ο δικός μας αγώνας είναι η διαφύλαξη και η ενίσχυση της υγείας με έργα στήριξης των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης. Είναι κανόνας ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους αυτούς. Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα της ΕΕ για την απομάκρυνση αμιάντου, σήμερα μπαίνει τέλος στην υπόθεση αυτή.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...