Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Έρχεται Ο «Μάγος» Με ΨΩΜΙ Αντί Για Δώρα – Ανακοίνωση ΣΟΚ Για Τις Τιμές Από Την Eurostat

Έτοιμοι να περάσουν σε ακόμα πιο ακραία μέτρα;;;

Η τιμή του ψωμιού αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά σχεδόν 20% στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Eurostat να σημαίνει τον συναγερμό και ...την Ευρώπη να ετοιμάζεται να χωνέψει πως θα δει και το ψωμί σιγά-σιγά να γίνεται είδος πολυτελείας!!!

Άλλωστε το σχέδιο της Μεγάλης Επανεκκίνησης προβλέπει παγκόσμιο σωτήρα, ο οποίο θα ταΐσει τις μάζες με τρόφιμα εργαστηρίου και αλεύρι εντόμων ή εγκεκριμένα άλευρα και ως αντάλλαγμα θα λάβουν ταυτότητα, εμφυτευμένη ενδεχομένως, προκειμένου να δηλώνουν υπακοή στην εξουσία.

Πρώτα, όμως αυξάνεται η τιμή, προκειμένου αργότερα να γίνουν τα πάντα δυσβάσταχτα. Η τιμή του σταριού αυξάνεται από τον Φεβρουάριο, όταν λόγω του υποτιθέμενου πολέμου διακόπηκαν οι εξαγωγές μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Σύμφωνα με την Eurostat, η μέση τιμή του ψωμιού στην ΕΕ ήταν κατά 18% υψηλότερη τον Αύγουστο, σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, με βάση στοιχεία της Eurostat. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αύξηση από τον Δεκέμβριο του 2017, όταν η Eurostat ξεκίνησε να κρατά στατιστικά στοιχεία. Τον Αύγουστο του 2021 η μέση τιμή του ψωμιού αυξήθηκε κατά 3% σε ετήσια βάση.

Στην Ελλάδα ο μέσος όρος μεταβολής της τιμής του ψωμιού διαμορφώθηκε πολύ πιο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, φτάνοντας στο 22,8%.

Ο υψηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών του ψωμιού καταγράφηκε στην Ουγγαρία, κατά +66%, στη Λιθουανία κατά +33%, στην Εσθονία και τη Σλοβακία (και οι δύο +32%).

Ο χαμηλότερος μέσος ρυθμός μεταβολής των τιμών του ψωμιού καταγράφηκε στη Γαλλία (+8% τον Αύγουστο του 2022), στην Ολλανδία και στο Λουξεμβούργο (και οι δύο +10%).

Την Παρασκευή η Eurostat επιβεβαίωσε ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη έφτασε σε υψηλό όλων των εποχών, στο 9,1% τον Αύγουστο, λόγω των υψηλών τιμών στην ενέργεια και τα τρόφιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...