Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

Απαγόρευση αλιείας της Καραβίδας στα εσωτερικά νερά, λόγω αναπαραγωγής τους

Από τη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας τηςΠεριφερειακής ΕνότηταςΓρεβενών, υπενθυμίζεται  ότι: Σύμφωνα με  το Β.Δ.:142/71, άρθρο 1, παράγραφος 5, «Περί αλιείας υδρόβιων ζώων λιμνών, ποταμών και προστασίας αυτών» (ΦΕΚ: Α΄/49) απαγορεύεται η αλιεία με... κάθε εργαλείο και μέσο σε όλους τους ποταμούς,

παραποτάμους  και σε όλα  τα ρέοντα  ύδατα, για την προστασία  της αναπαραγωγής της Καραβίδας (Astacussp. ) και χρήζει άμεσης προστασίας, από    15 Φεβρουαρίου μέχρι   15  Μαΐου 2023  κάθε έτους.

 Για παραβάσεις αλιευτικών διατάξεων και αποφάσεων επιβάλλονται διοικητικές ποινές και ποινικές κυρώσεις ( επιβολή προστίμου , κατάσχεση και εκποίηση των παράνομα αλιευμένων προϊόντων , κατάσχεση , εκποίηση ή καταστροφή των αλιευτικών εργαλείων και συσκευών) σύμφωνα με τις διατάξεις των νόμων 1740/87 και 2040/92.

                                                                        Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης

                                                                            Ντινόπουλος Κωνσταντίνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...