Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Βόμβα για Τέμπη: Σβήστηκαν 11 λεπτά συνομιλιών

Ο δικηγόρος της οικογένειας του μηχανοδηγού του intercity, ο οποίος έχασε τη ζωή του στα Τέμπη, έκανε μια σοβαρή καταγγελία.

Ο κ. Βασίλης Ζησιμάτος μίλησε στο δεύτερο ντοκιμαντέρ της δημοσιογράφου...

Ανθής Βούλγαρη για την τραγωδία στα Τέμπη. Ο δικηγόρος καταγγέλλει ότι κάποιοι έσβησαν 11 λεπτά από τις συνομιλίες μεταξύ του μηχανοδηγού και του σταθμάρχη.
«Από την πρώτη στιγμή δηλώσαμε υποστήριξη κατηγορίας προκειμένου η οικογένεια του να έχει πρόσβαση στη δικογραφία και να συλλέγουμε και εμείς το προανακριτικό υλικό. Τη στιγμή που μιλάμε, έχουμε καταθέσει ήδη μια αίτηση από τον Σεπτέμβριο που κάνουμε αναφορά σε κάποια περίεργα γεγονότα. Tα έχουμε εντοπίσει μέσα από τους διαλόγους και τα ηχητικά που υπάρχουν μέσα στη δικογραφία. Έχουμε ζητήσει ήδη από τότε, τον έλεγχο της ορθότητας των ηχητικών από τον εφέτη ανακριτή» τόνισε και πρόσθεσε:

«Υπάρχει η απομαγνητοφώνηση του ραδιοτηλεφώνου που λένε, δηλαδή, του συστήματος που επικοινωνεί ο σταθμάρχης με τον μηχανοδηγό. Σε αυτή, λοιπόν, την απομαγνητοφώνηση των ηχητικών αν τα ακούσει κάποιος παρουσιάζει το εξής απίστευτο για εμάς:

«Ενώ υπάρχουν συνεχόμενες συνομιλίες μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών και γενικά των εμπλεκομένων σε αυτές τις διαδικασίες, ξαφνικά, το χρονικό διάστημα που η αμαξοστοιχία φεύγει από τη Λάρισα, υπάρχει μια 11λεπτη παύση στα ίδια τα ηχητικά και επομένως και στην απομαγνητοφώνηση αυτών. Αυτό είναι κάτι το οποίο είναι πάρα πολύ περίεργο. Αν συνδυαστεί με το γεγονός ότι υπάρχουνε, πλέον, επίσημες μαρτυρίες επιβατών που αναφέρουνε ότι:

«Ο μηχανοδηγός μόλις έφυγε από τη Λάρισα, σταμάτησε την αμαξοστοιχία στη μέση του πουθενά για μερικά λεπτά

«Το χρονικό αυτό ενώθηκε με μια παύση στα ηχητικά. Αυτό για εμάς σημαίνει πάρα πολλά»

Στη συνέχεια και μετά από ερώτηση της Ανθής Βούλγαρη, o δικηγόρος για την υπόθεση στα Τέμπη σημείωσε:

«Τις ψάχνουμε αυτές τις συνομιλίες αλλά δεν υπάρχουν. Έντεκα λεπτά παύση στα ηχητικά, σημαίνει ότι για 11 λεπτά, ενώ εκείνο το βράδυ υπήρχε πολλή μεγάλη κίνηση από αμαξοστοιχίες, υπήρχε η απόλυτη σιωπή.»

«Δεν μιλάει κανείς με κανέναν. Όλο αυτό δεν εξηγείται παρά μόνο με έναν τρόπο. Είναι κάποιος να έχει σβήσει συγκεκριμένες συνομιλίες για την απόκρυψη κάποιων στοιχείων. Θα έπρεπε να είναι στη δικογραφία και θα αποκαλύπτανε την αλήθεια. Για να γίνω πιο σαφής, είναι αυτονόητο ότι όταν ο μηχανοδηγός σταματάει στη μέση του πουθενά μια αμαξοστοιχία, τη σταματάει για συγκεκριμένο λόγο. Προφανώς, λοιπόν, ο συγχωρεμένος Κουτσούμπας, κάτι είδε, κάτι διαπίστωσε και σύμφωνα με τον κανονισμό ασφαλείας, ενήργησε όπως έπρεπε να ενεργήσει. Τι έκανε δηλαδή; Σταμάτησε την αμαξοστοιχία και προφανώς επικοινώνησε με τον σταθμάρχη του. Οι συνομιλίες αυτές σβηστήκανε. Το λέω ξεκάθαρα και το έχω πει στον ανακριτή δια συγκεκριμένης έγγραφης αιτήσεως μας εκπροσωπώντας την οικογένεια από τον Σεπτέμβριο του 2023»!

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλη τη χθεσινή εκπομπή εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...