Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

Κορυφώνονται οι δράσεις του Δήμου και της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ισχυρό μήνυμα για περισσότερη κινητικότητα, ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και βελτίωση της αστικής κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, στέλνει ο Δήμος και η Τοπική Κοινότητα Γρεβενών μέσω του πλούσιου, καθημερινού... προγράμματος ολοήμερων θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων  στα πλαίσια της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2024.

Το προηγούμενο διήμερο το πρόγραμμα περιελάμβανε δράσεις για όλες τις ηλικίες. Αναλυτικότερα:

Η τέταρτη ημέρα των θεματικών δράσεων είχε στο επίκεντρο τη 3η ηλικία. Έτσι σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ του Δήμου Γρεβενών διοργανώθηκε περίπατος στο κεντρικό πεζόδρομο και ενημερωτικές συζητήσεις  για τα οφέλη της ασφαλούς μετακίνησης στην πόλη, της  άθλησης και του χορού.

Παράλληλα, σε συνεργασία με τη Τροχαία Γρεβενών, πραγματοποιήθηκαν Μαθήματα Κυκλοφοριακής Αγωγής σε μαθητές σχολικών μονάδων της πόλης, με θέμα: ”Κινούμαστε ασφαλείς με πατίνι-ποδήλατο”.

Την Παρασκευή, στο επίκεντρο των θεματικών δράσεων βρέθηκε η ηλεκτροκίνηση και ο αθλητισμός.

Σε αυτά τα πλαίσια, το πρωί πραγματοποιήθηκε  στη Κεντρική Πλατεία της πόλης,  έκθεση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων με σταθμό βάσης φόρτισης, τα οποία κατασκευάστηκαν και συναρμολογήθηκαν από μαθητές του ΕΠΑΛ υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο Δημοτικό Στάδιο ”Μίλτος Τεντόγλου”, πραγματοποιήθηκε η δράση ”KID’S ATHLETIC” με αγωνίσματα δρόμου, ρίψεις και άλματα για όλα τα παιδιά υπό τη καθοδήγηση έμπειρων προπονητών-καθηγητών Φυσικής Αγωγής της Γυμναστικής Ένωσης Γρεβενών.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση ενός ποδηλάτου από τον Δήμο Γρεβενών.

Κορυφώνονται οι δράσεις το Σαββατοκύριακο

Με ποδηλατάδα στις κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης και αθλοπαιδιές κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024, στα Γρεβενά, αύριο, Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου -που είναι και η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024

-10:00πμ. Πρωινή Άσκηση και Ευεξία (Πάρκο Μανιταριών)

Γυμναστική για όλες τις ηλικίες με την Δώρα Τζαλονίκου (οι ενδιαφερόμενοι να έχουν μαζί τους ένα στρωματάκι γυμναστικής ή ψάθα θαλάσσης).

-11:00μμ: STREET TENNIS (Πλατεία Αιμιλιανού)

Μικροί και μεγάλοι παίζουμε και γνωρίζουμε το άθλημα της Αντισφαίρισης, παρέα με τον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης Γρεβενών.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου από τον Δήμο Γρεβενών.

Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2024

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΙΚΙΝΗΤΟ

-11: 00 πμ. ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ξεκινώντας από το Πάρκο των Μανιταριών, διασχίζουμε την πόλη περνώντας από Κ. Ταλιαδούρη, 13ης Οκτωβρίου, Αγ. Αχιλλίου προς Καστράκι, Περιφερειακή Οδό και καταλήγουμε στο Πάρκο των Μανιταριών. Η ποδηλατοβόλτα συνεχίζει για ενήλικες ή μικρούς με συνοδό, μέχρι τη Γέφυρα του Πόρου και επιστροφή στο Πάρκο των Μανιταριών.

Στο τέλος της δράσης θα γίνει κλήρωση ενός ποδηλάτου από τον Δήμο Γρεβενών.

-ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

«Κλείνουμε» τμήματα των κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης, αφήνοντας ελεύθερο χώρο για ποδήλατα, πατίνια, αμαξίδια και rollers.






Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...