Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου 2024

Δήμος Γρεβενών: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (φωτογραφίες και video)

- Ισχυρό μήνυμα για περισσότερη κινητικότητα, ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης και βελτίωση της αστικής κινητικότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από το πλούσιο πρόγραμμα δράσεων.

Με μια σειρά ολοήμερων θεματικών εκδηλώσεων και δράσεων που κορυφώθηκαν την  Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας στα Γρεβενά. 

Με κεντρικό σύνθημα «Συνδυάζω – Μετακινούμαι»,  η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για το 2024 εστίασε στο δημόσιο χώρο και στις συνδυαστικές μετακινήσεις.

Στόχος όλων των δράσεων ήταν να αναδείξουν περαιτέρω την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Γρεβενών για περισσότερη κινητικότητα και για ασφαλέστερες μετακινήσεις των δημοτών. 

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, προτελευταία ημέρα των δράσεων,  το πρόγραμμα ήταν αφιερωμένο στην ενίσχυση της κινητικότητας και είχε πρωταγωνιστές τα μικρά παιδιά.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης Γρεβενών, έλαβε χώρα η δράση “Street tennis”, όπου η κεντρική πλατεία της πόλης  μεταμορφώθηκε σε ένα υπαίθριο γήπεδο αντισφαίρισης, δίνοντας τη δυνατότητα σε δεκάδες παιδιά να έρθουν σε επαφή με το άθλημα και να γνωριστούν με το Σύλλογο.

Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση ενός ποδηλάτου, προσφορά του Δήμου Γρεβενών.

Τη Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων και στα πλαίσια της «Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο», διοργανώθηκε, σε συνεργασία με την Ποδηλατική Ένωση Γρεβενών (ΕΠΟΓ) και το           Τμήμα Τροχαίας της Αστυνομικής Δ/νσης Γρεβενών, Ποδηλατάδα μικρών και μεγάλων, με αφετηρία και τερματισμό το Πάρκο των Μανιταριών, όπου συμμετείχαν περισσότεροι από εβδομήντα ποδηλάτες.

Παράλληλα, κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης ”πεζοδρομήθηκαν” συμβολικά, αφήνοντας ελεύθερο χώρο σε ποδήλατα, πατίνια, αμαξίδια και rollers.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης έγινε κλήρωση ενός ακόμη ποδηλάτου ( συνολικά κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας κληρώθηκαν τρία ποδήλατα).

Στη σημασία της συμμετοχής και της ευαισθητοποίησης όλων για τη βιώσιμη κινητικότητα με σκοπό τη διαμόρφωση μιας πιο προσβάσιμης και φιλικής πόλης, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Χρήστος Χαντές, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γρεβενών, Χρήστος Τζημορώτας και ο πρόεδρος της ΕΠΟΓ, Βασίλης Ίττης, με τον κ. Χαντέ να ευχαριστεί όλους τους συνδημότες μας για την ενεργή τους συμμετοχή καθ΄ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Γρεβενών κκ. Βάιος Χρήστος και Λέτσιος Κώστας.

 

Σύνδεσμος βίντεο

https://youtu.be/f2JvIKUweFc

 











Γραφείο τύπου

Δημάρχου Γρεβενών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.

Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...