Ο κύριος Μητσοτάκης είτε έχει αναγάγει την προπαγάνδα σε υψηλή επιστήμη απάτης και κοροϊδίας του ελληνικού λαού, είτε αδυνατεί να υπολογίσει με βάσει απλά μαθηματικά της πρώτης δημοτικού.
Για την περίπτωση που πραγματικά, αδυνατεί να κάνει...
απλούς μαθηματικούς υπολογισμούς, παραθέτουμε τα στοιχεία ώστε να κατανοήσει πλήρως το μέγεθος του εγκλήματος που συντελεί εκείνος και η κυβέρνησή του στην δυτική Μακεδονία και συνολικά στην χώρα:
- Η ρήτρα των ρύπων από την υπερσύγχρονη μονάδα Πτολεμαΐδα 5, που προστίθεται στο κόστος του Λιγνίτη και υπολογίζεται στα 30 €/MWh είναι 50 με 55 €/MWh. Αυτό κύριε Μητσοτάκη μας κάνει: 80 με 85 €/MWh.
- Η ρήτρα των ρύπων από τις μονάδες παραγωγής Φυσικού Αερίου, που προστίθεται στο κόστος του εισαγόμενου LNG και υπολογίζεται στα 100 €/MWh ανέρχεται περίπου στα 25-35 €/MWh. Αυτό κύριε πρωθυπουργέ μας κάνει: 125 με 135 €/MWh.
Είναι προφανές λοιπόν πως ο εγχώριος λιγνίτης εκτός από ασφαλέστερη επιλογή, είναι και οικονομικότερη λύση.
Εκεί που έχει δίκιο ωστόσο ο πρωθυπουργός είναι πως η απολιγνιτοποίηση θα ήταν μία αναπόφευκτη διαδικασία. Ειδικά όταν προσπαθεί διακαώς να αποδείξει πόσο πρόθυμος είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αμερικανικών πετρελαϊκών εταιρειών.
Τόσο ώστε να καθιστά την χώρα μας ευάλωτη στις γεωπολιτικές εξελίξεις και έρμαιο των διεθνών πιέσεων.
Και επειδή συνηθίζει να μιλά για το πόσο Ευρώπη μας έχει καταστήσει, θα ήταν χρήσιμο να γνωρίζει πως χώρες της Κεντρικής Ευρώπης όπως η Πολωνία, η Τσεχία και η Γερμανία εξακολουθούν να χρησιμοποιούν τις μονάδες τους για παραγωγή ηλεκτρισμού ή διατηρούν τις μονάδες τους σε στρατηγική εφεδρεία.
Αλλά αυτό δεν απαιτεί γνώση μαθηματικών. Απαιτεί πατριωτισμό και αίσθημα εθνικής αξιοπρέπειας. Κάτι που μοιάζει στην κυβέρνηση του να μην είναι σε επάρκεια
ΝΙΚΗ: Η Θράκη δεν είναι πεδίο εκδρομών των «Γκρίζων Λύκων» – Ως εδώ με τις εθνικές ταπεινώσεις |
|
|
|
|---|
|
Τουρκικές σημαίες, χειρονομίες των «Γκρίζων Λύκων», προκλήσεις στην καρδιά της Κομοτηνής. Μέσα στην ελληνική Θράκη.
Ομάδα Τούρκων παρακρατικών διέσχισε ελληνική πόλη επιδεικνύοντας σύμβολα και συμπεριφορές που μόνο αθώες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Και μάλιστα σε μια ακριτική περιοχή, την οποία η Άγκυρα επιχειρεί συστηματικά να εργαλειοποιήσει.
Και η κυβέρνηση; Παρακολουθεί... Αντιμετωπίζοντας ακόμη μία τουρκική πρόκληση περίπου ως γραφικότητα!
Πριν από μερικούς μήνες, οι τουρκικές Αρχές συνέλαβαν δύο Ελληνόπουλα επειδή ύψωσαν την ελληνική σημαία στην Αγία Σοφία και τα οδήγησαν στα διαβόητα κρατητήριά τους. Στην Ελλάδα, αντιθέτως, Τούρκοι παρακρατικοί προκαλούν στη Θράκη και το περιστατικό αντιμετωπίζεται περίπου ως... τουριστικό στιγμιότυπο.
Την περασμένη εβδομάδα, τουρκικό drone σάρωσε την περιοχή μεταξύ Λήμνου και Σαμοθράκης, φτάνοντας μέχρι την Αλεξανδρούπολη. Τι έκανε η πολιτική ηγεσία; Το... παρακολουθούσε!
Είναι αυτό σοβαρό κράτος; Είναι αυτή υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας; Είναι αυτή εξωτερική πολιτική;
Πόση ακόμη ταπείνωση θα καταπιεί η κυβέρνηση των «ήρεμων νερών» και των τεμενάδων στον Ερντογάν; Τι ακριβώς περιμένει για να αντιδράσει; Η ΝΙΚΗ απαιτεί αποφασιστικότητα και μηδενική ανοχή απέναντι σε κάθε οργανωμένη τουρκική πρόκληση.
Φτάνει. Σταματήστε να σκύβετε το κεφάλι. Σταματήστε να κανονικοποιείτε τις τουρκικές προκλήσεις. Βάλτε φρένο στα σχέδια της Άγκυρας πριν να είναι αργά
Πνίγεται ξανά στους λαθρομετανάστες η Κρήτη - Με… ψιθύρους δεν φυλάσσονται τα σύνορα, κ. Πλεύρη |
|
|
|
|---|
|
Δεν πρόλαβε η κυβέρνηση να ανακοινώσει «ύφεση» στο μεταναστευτικό και οι βάρκες άρχισαν ξανά να καταφθάνουν η μία πίσω από την άλλη στην Κρήτη. Εκατοντάδες παράνομοι μετανάστες έφτασαν μέσα σε λίγες ώρες στα νότια του νησιού, γκρεμίζοντας με πάταγο το κυβερνητικό αφήγημα και εκθέτοντας προσωπικά τον Υπουργό Μετανάστευσης.
Ο κ. Πλεύρης βιάστηκε να πανηγυρίσει. Η πραγματικότητα τον διέψευσε πριν προλάβει να τελειώσει τις δηλώσεις του. Η πρόσκαιρη κάμψη των αφίξεων δεν ήταν αποτροπή. Ήταν μια συγκυριακή ανάπαυλα, την οποία η κυβέρνηση επιχείρησε να πουλήσει ως επιτυχία. Και μόλις οι βάρκες ξαναμπήκαν μαζικά στη θάλασσα, αποκαλύφθηκε ξανά η γύμνια της μεταναστευτικής της πολιτικής.
Τα κυκλώματα των διακινητών οργανώνουν ανενόχλητα δρομολόγια από τη Λιβύη και η κυβέρνηση παρακολουθεί άβουλη, απροετοίμαστη και ανίκανη να επιβάλει ουσιαστική αποτροπή.
Τι ακριβώς περιμένει ο κ. Πλεύρης; Μήπως να πάει ξημερώματα στην Κρήτη, όπως κάποτε στα Εξάρχεια, και να ψιθυρίσει στους παράνομους μετανάστες ότι «δεν είναι καλοδεχούμενοι»;
Η χώρα χρειάζεται φύλαξη των συνόρων, ισχυρή αποτροπή, μαζικές επιστροφές και σκληρή πίεση στις χώρες αναχώρησης. Η ΝΙΚΗ ζητά άμεση ενίσχυση της επιτήρησης των θαλάσσιων συνόρων, αποφασιστική αντιμετώπιση των κυκλωμάτων διακίνησης, επιτάχυνση των επιστροφών όσων δεν δικαιούνται διεθνή προστασία και ουσιαστικές συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης και αναχώρησης.
Τα σύνορα δεν προστατεύονται με δηλώσεις και ψιθύρους. Προστατεύονται με ισχύ και αποφασιστικότητα. Και όσο η κυβέρνηση αρνείται να το καταλάβει, οι διακινητές θα αποφασίζουν ποιος και πόσοι μπαίνουν στην Ελλάδα |
|
|
|---|
|
|
|
|
|---|
|
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Το blog δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα του. Ωστόσο, οφείλει να διαγράφει σχόλια που το περιεχόμενό τους είναι διαφημιστικό, προσβλητικό, υβριστικό, ρατσιστικό απειλητικό, χυδαίο, βίαιο ή υβριστικό προς άλλους σχολιαστές ή του διαχειρηστή του site.
Σας ευχαριστώ για την επίσκεψη...