ΣΙΝΕ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2010

Σήμανση αυτού του μηνύματος ΄΄Η κρισιμότητα της στιγμής΄΄, αρθρογραφία του Βουλευτή Ν. Γρεβενών κ. Χαντάβα.

_MG_7219.jpg
Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με την εξαναγκαστική προσαρμογή σε μία τραγικά δύσκολη οικονομική πραγματικότητα. Όλοι ομολογούν, ότι η αξιοπιστία της χώρας, άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα, με αποτέλεσμα οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να δυσπιστούν σε σημείο ενοχλητικό πλέον, όχι μόνο έναντι της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και του ελληνικού λαού.
Ο πρωθυπουργός από την πρώτη στιγμή, «δεν έκλεισε τα μάτια» απέναντι στις πολιτικές ευθύνες της ΕΕ και κάλεσε τους Ευρωπαίους να συνδράμουν την Ελλάδα. Να την στηρίξουν πολιτικά, όχι οικονομικά. Να την στηρίξουν απέναντι στα χτυπήματα των κερδοσκόπων και του διεθνούς κεφαλαίου, που αντιλήφθηκαν την δυσκολία της στιγμής και έσπευσαν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση.
Δεν είναι άλλωστε παράλογο… οι ευρωπαίοι, που σήμερα πιέζουν αφόρητα την κυβέρνηση να εφαρμόσει τα πιο στραγγαλιστικά μέτρα για τον λαό της, είναι άμοιροι ευθυνών; Όταν τους παρέδιδαν τα οικονομικά στοιχεία οι προηγούμενες κυβερνήσεις, δεν ήξεραν ότι είναι ψεύτικα; Κι ακόμα κι αν δεν το ήξεραν… δεν είχαν ευθύνη οι αρμόδιες υπηρεσίες τους να τα ελέγξουν;
Απέναντι στην μετρολαγνεία και την ισοπεδωτική λιτότητα που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες, η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στα αναγκαία για τη χώρα μέτρα. Η λαϊκή εντολή που πήρε ήταν εντολή συμμαζέματος του διαχειριστικού χάους που άφησε πίσω της η κυβέρνηση Καραμανλή και προετοιμασίας, σε χρόνο-ρεκόρ, μιας οικονομικής ανάπτυξης νέου τύπου, απαλλαγμένης από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος. Δύσκολο έργο, τεράστιο στοίχημα, τόσο αναγκαίο όμως για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε ως λαός κι ως κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: