ΣΙΝΕ

Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2010

Στο δεύτερο γκρουπ η Εθνική, εν ενόψει «EURO 2012»

Στο δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας βρίσκεται η Εθνική ομάδα, ενόψει της κλήρωσης των προκριματικών για το «EURO 2012» η οποία θα διεξαχθεί στην Βαρσοβία την Κυριακή (13:00).
Αυτό σημαίνει ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα έχει ένα ισχυρό αντίπαλο στον όμιλο της δηλαδή μία εκ των Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία,Α γγλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία και Ρωσία, ενώ αντίθετα δεν θα βρει στον δρόμο του μία εκ των Τσεχία, Σουηδία, Ελβετία, Σερβία, Τουρκία, Δανία, Σλοβακία και Ρουμανία.

Στην κληρωτίδα θα μπουν 51 ομάδες και θα σχηματιστούν έξι όμιλοι των έξι ομάδων και τρεις των πέντε. Οι εννέα πρώτοι προκρίνονται απευθείας μαζί με τον καλύτερο δεύτερο στην τελική φάση του επόμενου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το 2012 στα γήπεδα της Πολωνίας και της Ουκρανίας. Οι υπόλοιποι οκτώ δεύτεροι θα χωριστούν σε τέσσερα ζευγάρια και θα δώσουν αγώνες μπαράζ (εντός-εκτός) για τις υπόλοιπες θέσεις, ενώ στην τελική φάση μετέχουν, απευθείας οι διοργανώτριες Πολωνία και Ουκρανία.

Οι αγώνες για τα προκριματικά θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο του 2010 και θα ολοκληρωθούν με τα μπαράζ το Νοέμβριο του 2011.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ισπανία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία, Κροατία, Ρωσία.
2ο γκρουπ: ΕΛΛΑΔΑ, Τσεχία, Σουηδία, Ελβετία, Σερβία, Τουρκία, Δανία, Σλοβακία, Ρουμανία
3ο γκρουπ: Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Νορβηγία, Ιρλανδία, Σκοτία, Βόρεια Ιρλανδία, Αυστρία, Βοσνία
4ο γκρουπ: Σλοβενία, Λετονία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λευκορωσία, Βέλγιο, Ουαλία, ΠΓΔΜ, Κύπρος
5ο γκρουπ: Μαυροβούνιο, Αλβανία, Εσθονία, Γεωργία, Μολδαβία, Ισλανδία, Αρμενία, Καζακστάν, Λιχτενστάιν
6ο γκρουπ: Αζερμπαϊτζάν, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Νήσοι Φερόε, Ανδόρα, Σαν Μαρίνο

Δεν υπάρχουν σχόλια: