ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Μαΐου 2010

Κατερίνα Θάνου: "Η σιωπή μου τότε δεν σήμαινε ενοχή"

Κατερίνα Θάνου: "Η σιωπή μου τότε δεν σήμαινε ενοχή"
Την απόφασή της να εγκαταλείψει τον στίβο επεσήμανε η Κατερίνα Θάνου σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Αναφερόμενη στην υπόθεση ντόπινγκ των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, τόνισε πως δεν έκανε τίποτα κακό για το οποίο να ντρέπεται και άφησε σαφείς αιχμές για... άτομα που βρίσκονταν μέσα στη διοργάνωση.
«Είχα πει ότι θα έφευγα μόλις πατήσω το πόδι μου στους αγωνιστικούς χώρους και δεν νοιώσω την τρέλα και την αγάπη για το στίβο. Αυτό συνέβη τους τελευταίους έξι μήνες γι’ αυτό και αποφάσισα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο. Φεύγω γεμάτη με όσα έχω πετύχει στην καριέρα μου», είπε η Θάνου στην εκπομπή «Προσωπικά» της ΝΕΤ.
Για τον σάλο που ξέσπασε το 2004 (εκείνη και ο Κώστας Κεντέρης δεν είχαν βρεθεί από τους γιατρούς της ΔΟΕ σε έκτακτο έλεγχο ντόπινγκ) η αθλήτρια νιώθει θύμα αδικίας και μίλησε για «προδοσία» από ανθρώπους της διοργάνωσης.
«Η σιωπή μου τότε δεν σήμαινε ενοχή. Αλλά εκείνη την εποχή υπήρχε μια εμμονή και μια γενικότερη γραμμή εναντίον μου. Η δική μου φωνή φάνταζε τότε ως ψίθυρος. Ήταν άδικο να με στήσουν στον τοίχο για αυτό το γεγονός, παραγνωρίζοντας τα όσα είχα πετύχει στην καριέρα μου», είπε η Θάνου.
Παράλληλα, είπε ότι δεν γνώριζε πως είχε χάσει δύο ελέγχους και κατηγόρησε τους ελεγκτές της ΔΟΕ πως δεν την αναζήτησαν δύο ώρες όπως ορίζει ο κανονισμός.
Τέλος, ξεκαθάρισε πως ουδέποτε έχει κάνει χρήση αναβολικών και διερωτήθηκε: «άραγε ποιούς ενοχλούσε αυτή η επιτυχία και χτύπησαν έναν αθλητή που βρέθηκε σε υψηλό επίπεδο;».
http://www.madata.gr/athletic/60856.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: