ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Μαΐου 2010

«Ερυθρόλευκες» ανακοινώσεις

«Ερυθρόλευκες» ανακοινώσεις«Κατάθεσε επίσημη πρόταση στη διοίκηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός».
  Ο Σ. Κόκκαλης πρότεινε και ο Β. Μαρινάκης «απάντησε» με δύο επιστολές.
Εξελίξεις υπήρξαν χθες στο (ανορθόδοξο) φλερτ Μαρινάκη - Ολυμπιακού, με δηλώσεις, ανακοινώσεις και επιστολές.
Πρώτος «χτύπησε» ο εφοπλιστής με νέα δήλωση, με την οποία τόνιζε ότι δίνει 2.000.000 ευρώ για τον.... προπονητή και τον Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» στη συνέχεια εξέδωσαν ανακοίνωση, με την οποία τον καλούσαν να σταματήσει τις δημόσιες τοποθετήσεις και αν θέλει να καταθέσει επίσημη πρόταση.
Ο Σωκράτης Κόκκαλης εμφανίζεται ιδιαίτερα ενοχλημένος από τις 
τοποθετήσεις του Β. Μαρινάκη«Παρακολουθώντας τις τελευταίες ημέρες τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης γινόμαστε κοινωνοί απόψεων ή «προτάσεων» του κ. Β. Μαρινάκη για θέματα που αφορούν την Π.Α.Ε. Ολυμπιακός.
Θα πρέπει να τονίσουμε ότι πάγια θέση της διοίκησης του Ολυμπιακού ήταν και παραμένει ότι τα σοβαρά θέματα που αφορούν τον Ολυμπιακό πρέπει να συζητιούνται στα αρμόδια διοικητικά όργανα και όχι μέσω του γραπτού και ηλεκτρονικού Τύπου.
Ως εκ τούτου, εάν υπάρχει από την πλευρά του κ. Μαρινάκη η οποιαδήποτε σοβαρή πρόταση, σε σχέση με αυτά που η Π.Α.Ε. Ολυμπιακός ανακοίνωσε μετά τη σύγκληση του Διοικητικού της Συμβουλίου, αυτή θα πρέπει να κατατεθεί εγγράφως στη διοίκηση της Π.Α.Ε. και όχι στα ΜΜΕ.
ΑποπροσανατολισμόςΠιστεύουμε ακράδαντα ότι η τακτική των δημόσιων τοποθετήσεων για σκέψεις ή προτάσεις, πριν καν αυτές γίνουν γνωστές στη διοίκηση του Ολυμπιακού, είναι αποπροσανατολιστική, πράγμα που δεν αρμόζει στον Ολυμπιακό και δεν προσφέρει ουσιαστικά, ειδικά δε στην παρούσα χρονική περίοδο», ανέφερε η ανακοίνωση.
Από το περιεχόμενό της γίνεται αντιληπτό ότι οι Πειραιώτες και ο Σ. Κόκκαλης ήταν ενοχλημένοι από τη νέα δήλωση του Β. Μαρινάκη.
«Εμείς δεν θα γίνουμε Παναθηναϊκός, να αρχίσουμε τις δημόσιες αντιπαραθέσεις και τις εκατέρωθεν δηλώσεις-απαντήσεις στα ΜΜΕ. Ο πρόεδρος επιστρέφει την Παρασκευή (σ.σ.: αύριο) από το εξωτερικό, ο Μαρινάκης το Σάββατο, οπότε αν θέλει ας καθίσουν στο ίδιο τραπέζι τις επόμενες ημέρες και ας συζητήσουν την πιθανότητα εμπλοκής του στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι το σωστό», ήταν η θέση διοικητικών παραγόντων και έλεγαν ότι ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» ήταν έτοιμος να βγάλει προσωπική δήλωση, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα. Σχετικά με τα 2.000.000 ευρώ που δίνει για τον Βαλβέρδε, τονίστηκε: «Οπως γνωρίζουν όλοι, το οικονομικό δεν ήταν ο λόγος που δεν συμφωνήσαμε με τον Βαλβέρδε, καθώς ο πρόεδρος μίλησε δύο φορές μαζί του και αυτός αρνήθηκε να αναλάβει τότε τον Ολυμπιακό. Αλλωστε φέτος δαπανήσαμε πολύ περισσότερα από 2 εκατ. ευρώ για τους Κετσπάγια, Ζίκο και Μπάντοβιτς».
Ωστόσο, παρά το αρνητικό κλίμα που προκλήθηκε, αργά το απόγευμα κυκλοφόρησε η πληροφορία ότι ο Β. Μαρινάκης έχει ετοιμάσει δύο επιστολές-προτάσεις, τις οποίες ενδεχομένως σήμερα να τις αποστείλει στη διοίκηση των «ερυθρολεύκων».
Η μία επιστολή θα αφορά το θέμα προπονητή και τα 2.000.000 ευρώ που θέλει να βάλει ο εφοπλιστής για τον Βαλβέρδε ή κάποιον άλλο ξένο τεχνικό.
Η δεύτερη και η πιο σημαντική θα περιλαμβάνει την πρότασή του για την ενασχόλησή του με την ΠΑΕ. Και πολλοί θεωρούσαν ότι ο Β. Μαρινάκης θα πρότεινε να βάλει 50.000.000 ευρώ για αύξηση του Μ.Κ., ώστε να μη δώσει λεφτά στον Σ. Κόκκαλη.
Ομως, αργά το βράδυ υπήρξε φημολογία ότι η πρόταση του εφοπλιστή θα αφορά την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, ώστε να γίνει το αφεντικό του Ολυμπιακού.
Και αν η πρώτη πρόταση θα βρει κάθετα αντίθετο τον Σ. Κόκκαλη, αν ισχύει η δεύτερη, μπορεί να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις στον Ολυμπιακό τις επόμενες ημέρες.
Ο Ζεβλάκοφ δήλωσε στην Πολωνία ότι θα ήθελε να μείνει στον Ολυμπιακό, αλλά πρόσθεσε ότι θα είναι δύσκολο να αρνηθεί την πρόταση της Ανκαραγκουτσού. Πάντως, από τη διοίκηση ειδοποιήθηκαν οι παίχτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους να κάνουν υπομονή μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΒΔΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: