ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Μαΐου 2010

Το Facebook μοιράζει τις πληροφορίες του λογαριασμού σας σε διαφημιστικές εταιρείες.

Αν νομίζετε ότι κάποιοι αντιδρούσαν υπερβολικά σχετικά με τα προβλήματα των προσωπικών δεδομένων του λογαριασμού τους στο Facebook, τότε διαβάστε αυτό. Σύμφωνα με την εφημερίδα The Wall Street Journal, οι υπηρεσίες Facebook,MySpace και άλλες πιάστηκαν στα πράσα να μοιράζουν δεδομένα χρηστών τους σε διαφημιστικές εταιρείες.
Το Facebook έδινε αρκετές πληροφορίες στις διαφημιστικές εταιρείες ώστε...
αυτές να ξέρουν σε ποιες διαφημίσεις κάνατε κλίκ. Στις διαφημιστικές εταιρείες συμπεριλαμβάνονται και μερικές από τις μεγαλύτερες, όπως η DoubleClick που ανήκει στη Google και η Right Media που ανήκει στη Yahoo!
To Facebook έχει υποσχεθεί πως θα σταματήσει να μοιράζει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του. Όσον αφορά για τα δεδομένα που μέχρι τώρα έχει δώσει, οι εταιρείες DoubleClick και Right Media ισχυρίζονται ότι δεν γνώριζαν ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά, και δεν τα έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ.
Το θέμα είναι πως ούτε το Facebook αλλά ούτε το Myspace δεν κάνουν τίποτα ώστε να μη φαίνεται το ID των χρηστών στη διεύθυνση του προφίλ τους. Είναι πολύ απλή λύση και είναι αυτή που δίνει τα δεδομένα στις διαφημιστικές εταιρείες.
greveniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια: