ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Οι... πράσινες ρεζέρβες νίκησαν 3-1 τη Βόλφσμπουργκ

Ικανοποίηση για την εμφάνιση των αναπληρωματικών του 
Παναθηναϊκού
Μολονότι αγωνίστηκε χωρίς τα μεγάλα του «αστέρια», ο Παναθηναϊκός επικράτησε 3-1 της Βόλφσμπουργκ στο Σβαρτς, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις για το βαθμό ετοιμότητάς του. Ικανοποιημένος ο Νίκος Νιόπλιας βλέπει πολλές λύσεις στον πάγκο του ενόψει της σεζόν που...
αρχίζει.
Ο Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του σε διάταξη 4-2-3-1, με τον Ορέστη Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τον Μελίσση δεξιά στην άμυνα και τον Καντέ αριστερά, με τους Μπιέρσμιρ και Σαριέγκι να συνθέτουν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.


Στη μεσαία γραμμή, ο Σιμάο με τον Μαρίνο ανέλαβαν την ανασταλτική λειτουργία, έχοντας μπροστά τους, τους Λέτο (αριστερά) και Γκάμπριελ (δεξιά). Το κενό του Σισέ στην κορυφή της επίθεσης, ανέλαβε να καλύψει ο Αντώνης Πετρόπουλος έχοντας πίσω του τον Κλέιτον, να κινείται σε ελεύθερο ρόλο.


Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, μπήκαν πολύ δυνατά στο γήπεδο και έφτασαν μια ανάσα από το γκολ στο τρίτο μόλις λεπτό, με τον Πετρόπουλο να μην μπορεί να νικήσει από καλή θέση τον Χιτς.


Ό,τι δεν έκανε ο Έλληνας επιθετικός, το έκανε με άκρως εντυπωσιακό τρόπο ο Γκάμπριελ στο 9', καθώς αφού πρώτα ζάλισε με συνεχείς προσποιήσεις τους προσωπικούς του αντιπάλους, έστειλε τη μπάλα με ασύλληπτο σουτ στα δίχτυα των Γερμανών.


Οι «λύκοι» ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων από το 15' και μετά, φτάνοντας σε κάποιες καλές στιγμές και τελικά στην ισοφάριση στο 38ο λεπτό, με τον Ντεζάγκα. Ο 24χρονος μέσος που πρόσφατα απασχόλησε το μεταγραφικό ρεπορτάζ του Ολυμπιακού, εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Ζιανί και ανενόχλητος απέναντι από τον Καρνέζη, έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι.


Δύο λεπτά αργότερα, η Βόλφσμπουργκ έχασε απίστευτη διπλή ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν τελικά ισόπαλες στα αποδυτήρια. Στην επανάληψη, ο Ντεζάγκα έστειλε τη μπάλα για δεύτερη φορά στην ίδια... εστία, με αποτέλεσμα να δώσει χωρίς να θέλει, το προβάδισμα στην ελληνική ομάδα.


Το αυτογκόλ του μάλιστα ήταν για χάιλαϊτ, καθώς από πολύ μεγάλη απόσταση, προσπάθησε να επιστρέψει την μπάλα στον Λενς -που είχε αντικαταστήσει τον Χιτς- και αυτός δεν κατάφερε να την διώξει με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στα δίχτυα.


Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Αντε Ρουκάβινα με κοντινή διπλή κεφαλιά στο 70', ενώ ο ίδιος παίκτης έχασε μοναδική ευκαιρία για το 4-1 τρία λεπτά αργότερα, όταν από τα 11 βήματα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Λενς. Το πέναλτι κέρδισε ο Δημούτσος, σε ανατροπή του από τον Μάντλουκ.


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ:
Καρνέζης (46' Γκαλίνοβιτς), Μπίαρσμιρ, Σαριέγκι, Καντέ, Μελίσσης, Μαρίνος, Σιμάο, Γκάμπριελ (60' Μαυρίας), Λέτο (60' Ρουκάβινα), Κλέιτον (60' Δημούτσος), Πετρόπουλος (69' Σταμπολζίεφ).

ΒΟΛΦΣΜΠΟΥΡΓΚ:
Χιτς (46' Λενς), Σέφερ, Σίσερο, Τζέκο, Ζιανί, Τζόνσον, Μάντζουκιτς, Ρίτερ, Ντεζάγκα, Μάντλουνγκ, Μπαρτζάλι.
http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1231052887

Δεν υπάρχουν σχόλια: