ΣΙΝΕ

Παρασκευή 2 Ιουλίου 2010

Βραζιλιάνικο... πένθος


Ο αποκλεισμός της Εθνικής Βραζιλίας από την Ολλανδία με 2-1 στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου βύθισε μέσα στην θλίψη και την απογοήτευση τους εκατομμύρια πιστούς της "σελεσάο".
"Η Βραζιλία σε πανικό, αντίο Νότια Αφρική", "Αντίο Κύπελλο, γυρίζουμε σπίτι""Η Βραζιλία σε πένθος" είναι μερικοί μόνο από τους τίτλους που χρησιμοποιούν τα ΜΜΕ στη "χώρα του καφέ" για να σχολιάσουν την..... εκκωφαντική αποχώρηση των πεντάκις παγκόσμιων πρωταθλητών από τη διοργάνωση.
και "Η πορτοκαλί μηχανή κατέστρεψε το όνειρο της "Hexa" (o έκτος παγκόσμιος τίτλος)", αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα "Futebolinterior", ενώ η "Gazeta Esportiva" στέκεται στα λόγια του τερματοφύλακα Ζούλιο Σέζαρ, που πήρε πάνω του την ευθύνη για το γκολ της ισοφάρισης των "οράνιε".

Από την πλευρά της και η ηλεκτρονική έκδοση της "Jornal do Brazil" αναφέρει το "mea culpa" του γκολκίπερ της Βραζιλίας και της Ίντερ αλλα ρωτάει: "Και οι ευθύνες των άλλων";"


Όσον αφορά στην "Diario di Pernambuco" υπογραμμίζει "τα δύο λάθη που έγιναν από τον Φελίπε Μέλο, που επέτρεψαν να γυρίσει το ματς και να φτάσει στη νίκη η Ολλανδία". Το αποψινό ματς ήταν "το τέλος ενός ονείρου", συμπληρώνει το ίδιο μέσο.

Φυσικά, οι "άσπονδοι εχθροί" των Βραζιλιάνων, Αργεντινοί, δεν έχασαν την ευκαιρία να χλευάσουν την ομάδα του Ντούνγκα για τον αποκλεισμό της στην προημιτελική φάση (ήταν μαζί με Αργεντινή και Ισπανία τα τρία μεγάλα φαβορί στην έναρξη της διοργάνωσης).

"Βραζιλία 2014"
είναι ο τίτλος της "Ole", κάνοντας φυσικά νύξη στο γεγονός ότι το συγκρότημα του Ντούνγκα δεν έχει άλλη επιλογή από εδώ και πέρα παρά να σκέφτεται το... ερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο σε τέσσερα χρόνια, του οποίου είναι η αμφιτρύωνας.

"Η Βραζιλία χωρίς καμία αντίδραση αφήνει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην πόρτα"
, σημειώνει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας "Clarin", ενώ η "Nacion" επιλέγει έναν πιο ποιητικό τίτλο: "Από τον ουρανό στην κόλαση. Η Βραζιλία συγχωρεί την Ολλανδία και αποχαιρετάει το Παγκόσμιο Κύπελλο".
sport24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις