ΣΙΝΕ

Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Μουντιάλ: O Καρντόσο και το «φαινόμενο» Ρέινα

Μπορεί όλα τα φώτα μετά την πρόκριση της Ισπανίας επί της Παραγουάης να έπεσαν πάνω στον σκόρερ, Ντάβιντ Βίγια, και τον Ίκερ Κασίγιας για τις σωτήριες αποκρούσεις του, όμως τεράστια συμβολή σε αυτήν έχει ένας παίκτης του πάγκου. Ο λόγος για τον Πέπε Ρέινα.
Όπως έγινε αντιληπτό, όταν ο Ίκερ Κασίγιας απέκρουσε το
πέναλτι του Καρντόσο στο 59ο λεπτό έδειχνε επίμονα στον πάγκο τον τερματοφύλακα της Λίβερπουλ. Για ποιο λόγο; Πολύ απλά γιατί ο Ρέινα είχε «μαρτυρήσει» στον νο. 1 της Ισπανίας την γωνιά που θα επιλέξει ο Παραγουανός επιθετικός για να στείλει την μπάλα.

Όχι, ο γκολκίπερ των «κόκκινων» δεν απέκτησε ξαφνικά μαντικές ικανότητες, απλά είχε πέσει εις διπλούν… θύμα του Καρντόσο από την άσπρη βούλα στη διάρκεια του αγώνα μεταξύ της Μπενφίκα και της Λίβερπουλ την 1η Απριλίου στη Λισαβόνα.

Τότε, η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ είχε προηγηθεί με τέρμα του Άγκερ, όμως οι «αετοί» ανέτρεψαν το σκορ με δύο εύστοχα πέναλτι του Καρντόσο. Ο επιθετικός της Μπενφίκα είχε διαλέξει και τις δύο φορές την αριστερή γωνία του Ρέινα, όμως ο Ισπανός τερματοφύλακας δεν μπόρεσε να αποτρέψει κανένα γκολ.

Έτσι κατάφερε να πάρει την… εκδίκηση του, λέγοντας στον Κασίγιας ποια γωνιά να διαλέξει πριν ο Καρντόσο στήσει την μπάλα στα 11 βήματα στο 59’ του αγώνα της Παραγουάης με τους «φούριας ρόχας».

«Ο Ρέινα μου είπε σε ποιο σημείο θα σουτάρει ο Καρντόσο. Είναι φαινόμενο…», τόνισε αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα ο «άγιος» Ίκερ, απονέμοντας τα εύσημα στον συμπαίκτη του.
Το χαμένο πέναλτι του Καρντόσο κόντρα στην Ισπανία


Το δεύτερο πέναλτι του Καρντόσο κόντρα στη Λίβερπουλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοφιλείς αναρτήσεις